New Profesional Consult 930 x 122

Alexandru Flavian Petruţ Creţu

OLIMPICUL DE AUR LA LATINĂ DE LA „BRĂTIANU”: „SUNT AUTODIDACT”

Alexandru Flavian Petruţ Creţu are 16 ani şi este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Pitești (foto 1), la profilul filologie bilingv engleză.

Citiți și: Inspectoratul Şcolar Argeş: „S-a scris o poveste fără pereche”

Recent Alexandru a participat la olimpiada naţională de latină, desfășurată în Argeș. Dacă anul trecut a obţinut premiul III, anul acesta, dintr-un total de peste 40 de concurenți la clasa a X-a, s-a clasat pe primul loc. Elevul studiază latina cu profesoara Gheorghiţa Cucu.

„De mic am fost pasionat de gramatică, gramatică în general… În clasa a IX-a am fost atras de gramatica limbii latine şi aşa a început pasiunea mea pentru latină.

Citiți și: ELEV DIN ARGEȘ, MEDALIAT OLIMPIC INTERNAȚIONAL LA INFORMATICĂ

În ceea ce privește subiectele de la olimpiada națională din acest an, mi s-au părut cu un grad mediu de dificultate. Oricum, necesitau multă atenţie. În două ore şi jumătate le-am rezolvat, dar am stat trei ore pentru a mă verifica şi pentru a mă relaxa puţin.

Viaţa unui olimpic nu e chiar atât de aglomerată. Unii cred că trebuie să înveți istovitor de mult… Eu fac totul din pasiune! Olimpiada de limbi clasice nu este foarte susţinută financiar… Premiul a constat doar într-o diplomă, dar eu m-am bucurat mult pentru că am participat şi pentru că am obţinut acest premiu. Niciodată nu am urmărit să câștig bani sau altceva! Premiile au un rol important, te stimulează!”, spune Alexandru Flavian Petruţ Creţu pentru ePitești.

În timpul său liber, preferă natura. Stă departe de computer: „Îmi place să mă plimb în parc, să ies cu prietenii, să fac sport, să joc fotbal sau baschet.”

Luna viitoare elevul de aur al Colegiului Național „I.C. Brătianu” din Pitești va participa la un alt concurs de latină. Concursul va avea loc în Constanţa și este organizat anual în memoria poetului Ovidiu. Anul trecut Alexandru a câștigat această competiție.

Pentru viitor Alexandru Flavian Petruţ Creţu ia serios în calcul posibilitatea să urmeze nu una, ci două facultăți, una în țară, iar cealaltă în străinătate: Facultatea de Drept şi Facultatea de Limbi Străine. „Sunt autodidact şi în general am fost cam indiferent faţă de sistemul de învăţământ.”, afirmă Alexandru pentru ePitești.

Pe același subiect: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/elev-de-la-bratianu-locul-la-olimpiada-nationala-de-limbi-clasice/.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3