EcoMoto 930×122

secetă

Anunț înfiorător: „Vor veni vremuri grele ”

Preşedintele Societăţii Meteorologice: „Vor veni vremuri grele. Secetele vor fi cumplite”.

Citiți și: Fenomen alarmant în Argeș!

Preşedintele Societăţii Meteorologice Române, Ion Sandu, a declarat, potrivit psnews.ro, că seceta de acum este numai începutul şi vor veni vremuri grele, iar guvernele trebuie să ia măsuri pentru perioadele următoare.

„Vreau să vă spun vor veni vremuri grele. Secetele vor fi atât de cumplite. Dar faceţi foarte mult rău dacă anulaţi acest plan antigrindină. Ca să reducem efectele secetelor care vor veni, trebuie făcute irigaţii. Trebuie făcute perdele de protecţie agricolă. (…)

Citiți și: Din lac în puț! De la secetă, la pericol de inundații!

Astea sunt problemele pe care trebuie să le ridicaţi.

Sistemul antigrindină şi creştere a precipitaţiilor este o componentă din aceste patru măsuri pe care trebuie să le ia guvernele pentru perioadele care vor veni. Şi a patra este investirea banilor în cercetare, să alegem soiuri rezistente la secetă. Sunt reguli generale.

Dacă nu le respectăm şi nu le implementăm toate odată, ne întâlnim şi la anul, şi la anul, fără folos.

Seceta este atât de cumplită, încât nu vă imaginaţi şi este numai începutul”, a spus Ion Sandu în cadrul unei întâlniri cu fermieri din Vrancea şi Bacău.

Foto descriptiv: Agro TV Moldova

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90