930×122 CAPRA 5

informatica

elevi_liceu_33276800

CEI MAI BUNI OLIMPICI LA INFORMATICĂ ȘI LIMBI CLASICE, PREMIAȚI ÎN PITEȘTI

Astăzi vor avea loc festivitățile de premiere a câștigătorilor olimpiadelor naționale de informatică și de limbi clasice (greacă veche și latină), olimpiade desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute în Pitești. Vor fi două ceremonii distincte în Aula Magna a Universității „Constantin Brâncoveanu”, la ore diferite: de la 14:30 festivitatea pentru olimpiada de informatică, iar de la 17, festivitatea pentru olimpiada de limbi clasice.

Citiți și: Performanțe remarcabile ale elevilor argeșeni

Probele la informatică au fost găzduite de Colegiul Național „I.C. Brătianu”, Colegiul Național „Alexandru Odobescu” şi Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, la concurs participând aproape 310 elevi din întreaga țară. Precizăm că mâine, 8 aprilie, câștigătorii olimpiadei naționale vor da baraj, în urma căruia va fi stabilit lotul lărgit al României pentru olimpiada internațională de informatică. În ceea ce privește olimpiada națională de limbi clasice, la care au participat 247 de elevi, probele acesteia au avut loc la Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu”.

Tot în Argeș se va desfășura în această săptămână și olimpiada națională de mecanică. 79 de concurenți vor susține probele pe 9 și 11 aprilie la Liceul Tehnologic „Astra” din Piteşti şi Liceul Tehnologic Construcții de Maşini din Mioveni. Festivitatea de premiere este programată pentru 11 aprilie, la ora 18, în Mioveni, în sala de spectacole a  Centrului Cultural Educativ. (Foto: Arhivă)

Citiți și: O probă de bacalaureat va deveni mult mai grea

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90