930 x122 grota rece

nicolescu

CONSTANTIN_NICOLESCU_VERDICT_TRIBUNALUL_BUCURESTI

GATA! NICOLESCU NU MAI E PREȘEDINTE!

În urmă cu doar câteva minute prefectul Cristian Soare a semnat ordinul de revocare a lui Constantin Nicolescu din funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș.

Citiți și: Președinte nou la FC Argeș! Cine vine

Iată că am anticipat bine: cu juriștii Prefecturii în biroul său de la serviciu, Soare (care provine din PNL) a decis în această dimineață să emită ordinul privind încetarea mandatului de președinte al lui Nicolescu (PSD) ca urmare a conflictului de interese în care s-a aflat acesta, conflict descoperit de Agenția Națională de Integritate și confirmat, definitiv și irevocabil, de Înalta Curte de Casație și Justiție. „Da, am emis ordinul. Acum își urmează căile procedurale”, declară prefectul Cristian Soare pentru ePitești. Urmează ca atribuțiile funcției de președinte al Consiliului Județean Argeș să fie preluate de unul dintre cei doi vicepreședinți, respectiv de Florin Tecău (PSD). Prefectul va înștiința Guvernul asupra ordinului emis astăzi, iar Guvernul va decide ulterior data alegerilor anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș.

Rămâne de văzut dacă ordinul va fi atacat în justiție, în contencios administrativ, după cum anunțau vineri lideri ai PSD Argeș. Președintele executiv Tudor Pendiuc și secretarul general Florin Tecău au declarat atunci că nu există temei legal pentru revocarea lui Constantin Nicolescu, deoarece, susțin ei, legea nu prevede pierderea funcției de președinte de consiliu județean în cazul conflictului de interese, speță demonstrată de ANI și confirmată apoi, definitiv și irevocabil, de Curtea Supremă în privința lui Constantin Nicolescu.

Citiți și: Mâine, eclipsă de soare! Când se vede cel mai bine în Argeș!

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3