Donaris 930 x 122

angajatori

ITM ARGEȘ: ANGAJATORII, OBLIGAȚI SĂ ȚINĂ EVIDENȚA ORELOR DE MUNCĂ

Angajatorul are obligația să țină la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a orei de sfârșit a programului de lucru.

Citiți și: AMENZI URIAŞE PENTRU ZECI DE ANGAJATORI DIN ARGEŞ

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, angajatorul este liber să aleagă dacă face o condică de prezență, un pontaj sau o foaie colectivă de prezență.

„Pentru salariații mobili și salariații care desfășoară muncă la domiciliu, angajatorul ține evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condițiile stabilite cu salariații prin acord scris, în funcție de activitatea specifică desfășurată de aceștia.

Citiți și: ITM ARGEȘ: REGULĂ DE AUR PENTRU ANGAJAȚI, SUB STAREA DE ALERTĂ

Altfel spus, nu contează forma evidenței, atât timp cât din ea reiese ceea ce se cere expres la articolul 119 din Codul muncii, republicat, cu modificările și completările ulterioare”,  transmite ITM Argeș.

Nerespectarea de către angajator a acestei dispoziții constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 3.000 de lei, avertizează inspectorii de muncă.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441