New Profesional Consult 930 x 122

angajatori

ITM ARGEȘ: ANGAJATORII, OBLIGAȚI SĂ ȚINĂ EVIDENȚA ORELOR DE MUNCĂ

Angajatorul are obligația să țină la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a orei de sfârșit a programului de lucru.

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, angajatorul este liber să aleagă dacă face o condică de prezență, un pontaj sau o foaie colectivă de prezență.

„Pentru salariații mobili și salariații care desfășoară muncă la domiciliu, angajatorul ține evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condițiile stabilite cu salariații prin acord scris, în funcție de activitatea specifică desfășurată de aceștia.

Citiți și: Argeș. Mii de angajatori sunt așteptați la ITM

Altfel spus, nu contează forma evidenței, atât timp cât din ea reiese ceea ce se cere expres la articolul 119 din Codul muncii, republicat, cu modificările și completările ulterioare”,  transmite ITM Argeș.

Nerespectarea de către angajator a acestei dispoziții constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 3.000 de lei, avertizează inspectorii de muncă.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90