New Profesional Consult 930 x 122

balena albastră

JOCUL UCIGAŞ, ÎN ATENŢIA SRI

Jocul ucigaş, în atenţia SRI. Jocul virtual ”Balena albastră”, care i-a determinat pe mai mulţi adolescenţi din estul Europei să se sinucidă, va fi săptămâna viitoare subiect de discuţie în Comisia de control al SRI din Parlamentul României.  

Citiți și: SRI, oficial: Alertă teroristă. Nivel PRECAUT!

”Serviciul Român de Informaţii este singurul organism care poate să acţioneze asupra lor. (…) Marţi sau miercuri în Comisia de control asupra activităţii SRI probabil vom ridica şi această problemă, pentru că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice, acesta este rolul SRI, şi dacă există vreo posibilitate să identifice modalitatea de propagare.”, anunţă senatorul Cristian Chirteş, citat de gandul.info.

Fenomenul a provocat îngrijorare şi la Ministerul Afacerilor Interne. „Încă nu am putut stabili o legătură directă între acest joc şi situaţiile nefericite, însă este foarte clar că ne îngrijorează. Este motivul pentru care Poliţia Română desfăşoară activităţi de prevenţie şi informare, dar lucrul acesta s-ar concretiza mai bine dacă toţi ne-am aduce suportul, iar aici mă refer, în primul rând, la profesori şi părinţi. Discuţiile cu tânăra generaţie sunt foarte importante şi riscurile la care se expun. Şi în Parlament va fi discutată această problemă în Comisia SRI şi este foarte bine!”, declară ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Citiți și: SRI angajează!

”Balena albastră” presupune 50 de ”sarcini” zilnice, dintre care ultima este sinuciderea. Sute de adolescenţi din Rusia s-au sinucis după ce au jucat ”Balena albastră”. În ultimele săptămâni jocul a pătruns şi în România. Inclusiv în judeţul Argeş au existat cazuri de elevi care s-au tăiat pe braţe sau pe picioare posibil ca urmare a acestui joc. Amănunte, AICI. (Foto: descriptiv) 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90