Donaris 930 x 122

ioana bouroș

REMARCABIL! MEDALII PENTRU OLIMPICII ROMÂNI

A patra prezenţă consecutivă la Olimpiada Internaţională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României două medalii.

Citiți și: „OLIMPIADA DEŢINUŢILOR”, DIN NOU ÎN MIOVENI

Aflată la a doua participare la această competiţie, Ioana Bouroş (Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi) a cucerit medalia de argint, iar colegul ei de echipă, Theodor Cucu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti), a obţinut medalia de bronz.

Din lotul ţării noastre au mai făcut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) şi Gabriel-Cosmin Bolbotină (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara). Elevii români au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Citiți și: ELEVĂ DE LA ”BRĂTIANU”, CALIFICARE INTERNAȚIONALĂ

La ediţia din acest an (a XIV-a), desfăşurată în perioada 25-30 iulie în India (Mysore), au participat peste 150 de concurenţi din 31 de ţări de pe toate continentele.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construirea de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441