930×122 CAPRA 5

jupiter city

TÂRG DE IE TRADIȚIONALĂ LA JUPITER CITY

Ia este cea mai cunoscută piesă a costumului tradițional românesc.

Citiți și: Anunț pentru toți clienții Jupiter City

Din punct de vedere lingvistic, termenul „ie” este derivat din latinescul „tunicae lineae”, care se traduce prin “tunică subţire purtată pe piele”. Nu se poate preciza exact data apariţiei iei, însă cercetările atestă că prima oară a fost purtată de populaţia din cultura Cucuteni.

Ia este realizată manual din bumbac, in sau borangic, având aplicate diverse broderii, paiete sau mărgele. Aceasta a fost reinventată de toți designerii, fie autohtoni, fie internaționali. Foarte multe staruri de peste hotare au inclus de-a lungul timpului în garderoba lor ia românească: Kate Moss, Nicole Kidman, Halle Berry, Emma Stone, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Katie Holmes, Emma Watson, Sharon Stone sau Raquel Welch.

Citiți și: Jupiter City a dat startul reducerilor de până la 70%

Dacă vrei să îți completezi garderoba cu o ie autentică, mergi weekendul acesta la Jupiter City! Începând de astăzi are loc Târgul de ie tradițională. Te așteaptă expozanți din Argeș, Cluj, Alba, Prahova, Bistrița, Tismana și Moldova.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3