930×122 CAPRA 5

făină

Undă verde pentru aceste produse în magazine! Ați mânca așa ceva?

Undă verde pentru aceste produse în magazine! Ați mânca așa ceva?

Citiți și: Pitești. Disperare la căminul universității: Faceți ceva!

Astăzi, 29 noiembrie, deputații au adoptat proiectul de lege privind reglementarea preparării şi comercializarea produselor alimentare cu făină de insecte.

Asta după ce a fost autorizată introducerea pe piaţă ca alimente noi provenite din spaţiul Uniunii Europene.

Citiți și: Făină de insecte în magazine. Noi reguli

În lege este prevăzută obligaţia pentru operatorii economici de a asigura consumatorilor informaţii clare şi complete cu privire la produsele alimentare care conţin astfel de făină.

S-au înregistrat 170 de voturi „pentru”, două voturi împotrivă şi 41 de abţineri.

În denumirea produselor alimentare se utilizează denumirile legale sau denumirile curente, descriptive care conţin în mod obligatoriu una dintre sintagmele „cu…”, „din…”, urmată de denumirea alimentului nou autorizat, indiferent de proporţia procentajului acestuia în produsul finit, prevede un alt amendament.

Etichetele produselor alimentare care conţin alimente noi, respectiv larve de Alphitobius diaperinus (larvele gândacului de făină) sub formă congelată, de pastă, uscată şi de pulbere şi/sau pulbere parţial degresată de Acheta domesticus (greier de casă) şi/sau Locusta migratoria (lăcustă călătoare) sub formă congelată, uscată/pudră, întreagă şi/sau vierme galben de făină (larva de Tenebrio molitor) sub formă congelată, uscată şi de pudră, trebuie să conţină o menţiune din care să reiasă că acest ingredient poate cauza reacţii alergice consumatorilor cu alergii cunoscute la crustacee şi la produse derivate din acestea, precum şi la acarieni.

Această menţiune trebuie să apară în imediata apropiere a listei ingredientelor, potrivit proiectului.

Undă verde pentru aceste produse în magazine! Ați mânca așa ceva?

Detalii, AICI

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90