EcoMoto 930×122

Alina Gorghiu

Video – Gorghiu nu (prea) poate să-l dea jos pe vicele Tofan: ”Nu depinde doar de mine”

Alina Gorghiu nu (prea) poate să-l dea jos pe vicele Tofan: ”Nu depinde doar de mine”.

Citiți și: „Este dictatură internă la PNL Argeș! Dacă nu ești nepotul cuiva, ești linșat!”

CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Astăzi, la sediul PNL Pitești a avut loc o conferință de presă la care au participat președintele interimar al PNL Argeș, Alina Gorghiu, prefectul de Argeș, Radu Perianu și Mihai Coteț, proaspăt președinte interimar al PNL Pitești și consilier local al Primăriei Pitești.

Aceasta a fost prima conferință de presă susținută la Pitești de Alina Gorghiu, de când a fost numită președinte interimar al PNL Argeș.

Citiți și: Marele „transfer” anunțat cu surle și trâmbițe de PNL Argeș, un fâs!

DECLARAȚII – ALINA GORGHIU

Pentru mine, așa cum am mai spus-o, această numire este o provocare și este o onoare în același timp. Vin acasă nu doar la nivel personal, se întâmplă să se suprapună acum venirea acasă și politic. Ca atare, pentru mine este o conjunctură favorabilă. (…) Premisele de la care plec în acest mandat de președinte interimar al PNL Argeș sunt câteva simple și pe care doresc ca eu și colegii mei să le respectăm cu totul.

Vă asigur că voi lucra foarte bine cu toți oamenii politici și toți demnitarii din județ, indiferent de culoarea politică pe care o au aceștia. Nu vreau să aducem gâlceava din Parlamentul bucureștean în Argeș. (…)

Însă, decizia politică este să nu facem alianță cu PSD la nivel de județ. Asta nu înseamnă că nu vom susține proiectele bune, sănătoase, constructive, pe care le vor avea fie colegii de la PSD, fie cei de la USR.”, a declarat Alina Gorghiu în deschiderea conferinței de presă.

DECLARAȚII PREFECT DE ARGEȘ – RADU PERIANU

În cadrul conferinței s-a vorbit despre ultimele hotărâri care au fost luate, dar și despre proiecte în domeniul sănătății. Mai exact, Radu Perianu a vorbit despre detașarea medicilor ATI la Spitalul Județean Argeș, respectiv la Spitalul Orășenesc Mioveni, dar și despre programul de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase colorectale, program care urmează să se desfășoare în Argeș.

De asemenea, Mihai Coteț a vorbit despre proiectele înscrise în bugetul municipiului Pitești pe anul 2022, proiecte pe care consilierii locali peneliști le susțin. Pe scurt, este vorba despre studiul de oportunitate pentru spitalul municipal, pentru parcul industrial, despre Parcul Trivale, precum și investiții pentru unitățile de învățământ din oraș.

În cadrul conferinței, Alina Gorghiu a vorbit și despre posibilitatea ca Gelu Tofan, viceprimar al Piteștiului, să fie înlăturat din funcție.

Am discutat cu domnul Tofan la momentul la care am preluat acest mandat, a fost o discuție amicală, constructivă, spun eu. Nu am discutat despre nimic altceva decât ceea ce v-am comunicat public, că-mi doresc să rămână în continuare și dânsul, și orice alt membru, în PNL.

Știți relația apropiată pe care o avea cu fostul președinte. De aceea vă spun că am insistat pe acest mesaj către toți membrii PNL. Cred că dacă ești membru apropierea ta trebuie să fie de partid și de valorile pentru care ai intrat în acest partid, iar prietenia cu alții care aleg un alt partid ar trebui să treacă în plan secund.

În măsura în care domnia sa a considerat că problema de integritate îl îndeamnă să se autosuspende din funcția de președinte de la Pitești, și a fost o opțiune pe care dânsul a luat-o înainte să fiu eu interimar la PNL Argeș, atunci cred că era obligatoriu pentru această conducere să rezolve problema organizației municipale.

Ce va decide organizația municipală cu privire la susținerea unor persoane în funcții publice, asta este o decizie care se va lua ulterior, după ce se vor face alegeri. Cred că alegerile vor fi undeva în jurul jumătății lunii martie.

Și ulterior se va decide dacă domnul Tofan va avea susținerea organizației în continuare în calitate de viceprimar sau nu. Sunt decizii care se vor lua pas cu pas. Nu vreau să anticipez eu deciziile organizației. Sper însă ca Gelu să aleagă varianta construcției, dar repet, nu depinde doar de mine.”, a declarat Gorghiu.

VEZI VIDEO CU DISCUȚIA DE LA MINUTUL 44.50

Context: La sfârșitul anului trecut, Alina Gorghiu la o întâlnire informală cu jurnaliștii din Pitești, dădea de înțeles clar că nu-l va mai susține pe actualul viceprimar pnl-ist, Gelu Tofan, pentru a rămâne în continuare pe funcție și că va face lobby pentru altă persoană din cadrul partidului, nespecificând niciun nume.

Însă, toată lumea știe că Mihai Coteț este preferatul doamnei senator de Timiș, Alina Gorghiu pentru a-i ”fura” funcția lui Tofan. Care Tofan rezistă și prin oblăduirea primarului pesedist, Cristian Gentea care, fie vorba între noi, îi convine de minune situația actuală.

Vom vedea în perioada imediat următoare dacă tabăra Gorghiu –  Coteț îl va putea îndepărta pe vicele Tofan din funcție.

P.S. Sincer, nu cred!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90