Donaris 930 x 122

indisciplină pietonală

Video – În Centrul Piteștiului: razie printre pietonii care traversează neregulamentar

Update, ora 16.38, IPJ Argeș transmite: 

„În ziua de 28 iulie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat activități de prevenire a evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii, atât ca urmare a traversărilor neregulamentare, cât și a neacordării priorității de trecere pietonilor care se angajează în traversarea regulamentară a drumului.

Citiți și: Acțiune în forță a polițiștilor pe A1, lângă Pitești! Opresc ”tot ce mișcă”

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 181 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 7 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Citiți și: Unii argeșeni au dat uitării carantina de noapte

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.”

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR PENTRU PIETONI

-Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

-La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

-Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

-Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

-Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

-Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

-Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

-Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

-Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Știrea inițială, ora 10.09

În aceste momente, pe raza municipiului Pitești, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș desfășoară o amplă acțiune de verificare a siguranței traficului rutier.

Acțiunea are ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, indisciplina pietonală.

Acum, polițiștii se află în zona centrală a orașului, mai exact, în zona teatrului „Alexandru Davila”.

 

Accidentele rutiere în care sunt implicați pietonii sunt pe un trend ascendent, fie că este vorba despre indisciplină pietonală sau neacordare de prioritate pietonilor.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441