930X122 MAIA

balastiere

Video – Verificări în Argeș. Evaziune fiscală la o balastieră ilegală

În urma verificărilor efectuate la balastiere, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Naționale Apele Române au aplicat 16 amenzi, în valoare de aproape 220.000 de lei, fiind constatate și mai multe infracțiuni.

Citiți și: Deținătorii de arme, verificați de polițiștii argeșeni. S-a lăsat cu dosare penale

În zilele de 15 și 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au acționat împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Argeș, și Administrației Naționale Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, pentru verificarea operatorilor economici care desfășoară activități în domeniul exploatării de agregate minerale naturale.

 

Citiți și: Autogara Sud Pitești închisă, autobuze oprite din traseu și amenzi de zeci de mii de lei

Au fost verificați 12 operatori economici cu activitate în domeniu, de pe teritoriul județului.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 219.000 de lei, totodată fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a activității unui agent economic.

De asemenea, au fost întocmite două dosare penale, după cum urmează:

-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și executare de activități miniere fără permis sau licență, conform art. 9 din Legea 241/2005, respectiv art. 57 din Legea 85/2003;

-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, faptă prev. și ped. de art. 295 raportat la art. 308 din Codul Penal.

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3