930 pe 122 COSTACHE

vaccinare

Video: A început vaccinarea din maşină, în parcare la VIVO Piteşti. Oamenii recunosc că vin de nevoie

Video: A început vaccinarea din maşină, în parcare la VIVO Piteşti.  Aşa cum au promis, autorităţile din Argeş (Primărie, Consiliu Judeţean, Prefectură, manageri de spitale) s-au aliat împotriva virusului şi au demarat, astăzi, campania de vaccinare tip „drive-through”.

Citiți și: Complicații în urma vaccinării, tânără moartă. Despăgubiri de mii de euro

La Piteşti, aceasta se derulează în parcarea complexului comercial VIVO!. Pentru a încuraja lumea să se vaccineze, au venit şi manageri de spitale.

Dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, a fost prezent în parcare (VIDEO)

Citiți și: Prima femeie care s-a vaccinat în România a rămas însărcinată şi are acum o fetiţă

Mai multe persoane care au venit să se vaccineze din maşină au mărturisit că decizia nu a fost una tocmai pe placul lor, fiind una mai mult de nevoie decât de voie.

Reporter ePiteşti: Ce v-a făcut să vă vaccinaţi?

„Îmi trebuie la serviciu, să intru pe unde trebuie să intru…”, a spus o tânără din Piteşti care a făcut astăzi prima doză.

Puţine persoane au venit la rapel sau a treia doză. Din discuţiile cu reporterii, reiese că oamenii nu sunt foarte convinşi de eficienţa acestor vaccinuri, în contextul în care – la momentul actual, se vorbeşte despre diminuarea riscului de a face forme severe şi de a muri, nu de o protecţie sporită sau de imunitate puternică împotriva virusului – aşa cum toată lumea şi-ar fi dorit să se întâmple.

„Am vrut să dau o şansă medicinei”, a spus o altă tânără venită să se vaccineze.

„Până la urmă o să ne vaccinăm toţi. Vrem să scăpăm odată de pandemia asta”, este mesajul unui piteştean care a venit la VIVO! din cartierul Trivale.

Şi acesta a venit să-şi facă prima doză, ca mulţi alţii.

Rezultatele se vor vedea în următoarele săptămâni, când, în mod normal, ar trebui să scadă numărul de spitalizări şi de decese.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3