930×122 CAPRA 5

amenzi

VIDEO: CEI CARE AU PORNIT DE 1 MAI LA MUNTE, ÎNTORȘI DIN DRUM DE POLIȚIE ȘI ARMATĂ

Valori de trafic rutier mai mari decât în celelalte zile, de 1 Mai. Cei care au ca destinație zona montană a județului (în scop de agrement) sunt întorși din drum de Poliție și Armată.

Citiți și: Pitești: Femeile „ușoare” au fost luate la ochi de polițiști

„Depinde care este scopul pentru care se duc la munte. Dacă se duc la munte ca să se plimbe, este normal să fie întorși din drum și poate chiar sancționați. Ieșirile la iarbă verde, în parcuri sau la munte nu sunt permise. Dacă se duc, spre exemplu, să ducă medicamente sau alimente cuiva, cu respectarea ordonanțelor militare, e altceva”, declară pentru ePitești Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Prevenirea infracţiunilor de orice gen

Citiți și: Jandarmii, obligați să plătească daune morale imense pentru amenzile din pandemie

Dat fiind specificul perioadei de zile libere, precum şi al modului tradiţional de sărbătorire a zilei de 1 mai în aer liber, în contextul măsurilor curente desfăsurate în sistem integrat pentru combaterea răspândirii coronavirusului, poliţiştii argeşeni vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea infracţiunilor de orice gen, în special a celor împotriva patrimoniului şi a faptelor comise cu violenţă, dar şi cu măsuri de protejare a populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit.

Nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni.

Au fost luate măsuri pentru asigurarea respectării regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu pentru durata stării de urgenţă, ce fac obiectul ordonanţelor militare în vigoare.

„Le atragem atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare pentru perioada stării de urgenţă și reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, dar şi că necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!

Reamintim că persoanele trebuie să aibă asupra lor actul de identitate, împreună cu declaraţia pe propria răspundere sau adeverinţa emisă de angajator pentru deplasările strict legate de locul de muncă, precum şi documente suplimentare, după caz.

În privinţa deplasărilor efecutate cu autovehicule, reamintim că acestea trebuie făcute ţinând cont şi de prevederile ordonanţelor militare, cu completarea documentelor şi sub justificarea deplasării doar sub motivele ce sunt prevăzute în Ordonanţa Militară nr. 3/2020”, informează IPJ Argeș.

Aproape 350 de poliţişti argeşeni vor acţiona, în medie, zilnic, atât în contextul măsurilor de combatere a răspândirii coronaviusului, cât și al măsurilor specifice perioadei 1-3 mai.

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3