NOR CURIER 930X122

garda de mediu

(VIDEO) EXCLUSIV. SCANDALOS! PĂDUREA TRIVALE A AJUNS… CANALIZARE

Exclusiv. Scandalos! Pădurea Trivale a ajuns… canalizare. Pădurea Trivale, un loc de relaxare pentru piteșteni și nu numai, o zonă care se dorește să devină arie protejată naturală, a ajuns bătaia de joc a unor oameni fără scrupule.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Despre ce este vorba? Mai mulți piteșteni ne-au semnalat că în pădurea Trivale o zonă ar fi fost transformată de proprietarii unui centru spa în canalizare.

Astfel, apa murdară, după cum puteți vedea în următoarele imagini, se deversează, pur și simplu, în pădure pe sute de metri.

Citiți și: Primarul atacă decizia instanței cu privire la Pădurea Trivale!

De-a dreptul revoltați de ceea ce am găsit în pădure, am luat legătura cu reprezentanți ai Primăriei Pitești. Sunt sau nu la curent cu ceea ce se întâmplă în Trivale? Dacă da, cum s-a ajuns în această situație și care sunt soluțiile?

”Știu despre ce este vorba, am primit sesizări din partea unor cetățeni și i-am trimis acolo pe colegii de la Apă Canal”, ne declară viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

Nu știm cum s-a ajuns în această situație, se pare că unii sunt mai presus de lege, se cred mai presus de lege. Cei de la Apă Canal trebuie să facă adrese către Garda de Mediu și către firma care a deversat apa în zonă. Trebuie să curețe neapărat acolo.”, mai precizează pentru ePitești viceprimarul, care adaugă că ”probabil așa au vrut să evite să nu mai plătească pentru canalizare, pentru că se deversează în pădure, nu plătesc acolo… Altă explicație nu avem momentan, dar cei responsabili vor stabili.”

Întrebat dacă este vorba sau nu despre Verity Sport&Wellness (fostul Vitaliy), inaugurat acum câteva luni, și dacă administratorii centrului sunt responsabili pentru dezastrul ecologic din pădurea Trivale, Apostoliceanu nu neagă, însă nici nu confirmă informația.

”Vom vedea exact despre cine este vorba, oricum am mai avut probleme în Trivale cu cei de la Daniela Construcții (n.r. – firmă deținută tot de familia omului de afaceri Nicola Inquieto), au avut dosar penal pentru că au construit fără autorizație, apoi au intrat în legalitate. Pădurea Trivale ține de Ocolul Silvic Pitești… ”, încheie viceprimarul Piteștiului.

Până la remedierea situației (în regim de urgență, sperăm!), niște oameni lipsiți de bun simț își vor bate joc de pădurea Trivale, de mediul înconjurător, de piteșteni. Cu acordul cui au fost permise toate aceste lucruri?

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3