930×122 POSADA 5

centru comercial

VIDEO/PITEȘTI – PRIMA ZI DE CUMPĂRĂTURI SUB STAREA DE ALERTĂ

Piteștenii au ieșit astăzi fără restricții la cumpărături în prima zi sub starea de alertă. Este prima zi după două luni, după expirarea stării de urgență, în care în localitate nu mai e nevoie de declarație pe propria răspundere ca să ieși din casă.

Citiți și: Lidl cu numărul 7, în Pitești, lângă benzinărie!

Parcarea hipermarketului din Pitești în care am filmat azi era plină la orele prânzului, ca într-o zi din “vremurile bune”.

La intrare, un paznic le măsura clienților temperatura cu un termoscanner. Dacă temperatura corporală depășește limita impusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, accesul în centrul comercial nu este permis.

Citiți și: Decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Așa e regula în perioada stării de alertă: “operatorii economici care desfășoară activități comerciale/de lucru cu publicul care implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor” trebuie “să nu permită accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,30C”.

În incinta hipermarketului, clienții, cu foarte rare excepții, purtau măști de protecție. De astăzi, reamintim, purtarea măștii este obligatorie (și) în magazine.

Obligatorie este (și) în magazine și păstrarea unei distanțe fizice între persoane: “accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană și o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate”, iar operatorii economici trebuie “să asigure (…) evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat/ghișeelor”, potrivit măsurilor impuse de autorități pentru perioada stării de alertă de 30 de zile.

În centrul comercial la care am fost la cumpărături, la unele case de marcat distanțarea cerută de autorități era fie relativă, fie inexistentă.

AICI puteți citi toate măsurile de prevenire și control a infecțiilor cu noul coronavirus care sunt aplicate pe perioada stării de alertă.

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3