New Profesional Consult 930 x 122

eugen nicolaescu

FOTO1_Simona

Ministrul Sănătăţii, interpelat de Simona Bucura Oprescu

Deputatul de Mioveni Simona Bucura Oprescu, preşedinte al organizaţiei de femei a PSD Argeş, a transmis o interpelare către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru îndreptarea unor aspecte din legea descentralizării în domeniu care ar duce la o activitate îngreunată a direcţiilor de sănătate publică.

Citiți și: Ministrul Simona Bucura-Oprescu, document major în domeniul muncii!

Interpelarea are la bază un memoriu al medicului Mioara Bucur, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

„Domnule ministru, pentru funcţionarea într-o structură unitară a activităţilor de supraveghere în sănătate publică și supravegherea și controlul bolilor transmisibile împreună cu laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică, propunem modificarea art.12 din proiectul de lege a descentralizării, titlul VII-Măsuri de descentralizare în domeniul sănătăţii. Având în vedere amendamentele anterioare, propunem și completarea art.17 cu atribuţii specifice laboratorului de diagnostic și investigare în sănătate publică”, se arată în interpelare.

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, lăudată la Simfonie de ambasadori!

Este vorba, printre altele, de menţinerea activităţii de laborator în cadrul DSP, în condiţiile în care aceasta urma să rămână la minister, alături de control, iar autorităţile locale să preia doar activităţi de coordonare în domeniul Sănătăţii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90