pizzeria sapori  930 122

ani

ANI

ANI „LOVEȘTE” DIN NOU! UN PRIMAR ȘI UN FOST CONSILIER LOCAL DIN ARGEȘ, DECLARAȚI INCOMPATIBILI!

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 21 de foști sau actuali aleși locali (șapte primari, un fost primar, șase viceprimari, trei consilieri locali, doi foști consilieri locali și doi foști consilieri județeni) ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând astfel mai multe articole ale legii nr. 161/2003.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Pe lista dată publicității de ANI în urmă cu puțin timp se află și doi aleși locali din Argeș: primarul comunei Cuca, Gheorghe Cernătescu, și un fost consilier local din comuna Aninoasa, Vasile Cătălin Lina.

Potrivit ANI, Gheorghe Cernătescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008-15 martie 2013 întrucât simultan cu funcția de primar al comunei Cuca a deținut și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul CERNĂTESCU GHEORGHE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ. În ceea ce îl privește pe Vasile Cătălin Lina, ANI a concluzionat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 iunie 2012-13 septembrie 2013 pentru că simultan cu funcția de consilier local a deținut și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al primarului comunei Aninoasa.

Citiți și: „INTEGRITATEA” LOVEȘTE DIN NOU ÎN ARGEȘ

Cei vizați au posibilitatea legală să conteste în justiție raportul Agenției Naționale de Integritate. Dacă nu o vor face sau dacă o vor face dar vor pierde, aleșii locali aflați în funcții și găsiți incompatibili vor trebuie să părăsească posturile pe care le ocupă și nu vor mai avea dreptul să ajungă într-o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90