ÎNTREBĂRI DESPRE DANTURA COPIILOR. DR. IULIA VUȚĂ RĂSPUNDE | ePitesti
Fashion Sense 930 x 122

dr. vuță

ÎNTREBĂRI DESPRE DANTURA COPIILOR. DR. IULIA VUȚĂ RĂSPUNDE

Întrebări despre dantura copiilor. Dr. Iulia Vuță, medic specialist ortodonție la Clinica Stomatologică Dr. Vuță Iulia/Mircea din Pitești, răspunde la cele mai frecvente întrebări despre aparatele dentare și dantura copiilor.

Citiți și: CEA MAI BUNĂ METODĂ DE PREVENIRE A CARIEI DENTARE LA COPII

La ce vârstă este recomandată prima vizită la medicul ortodont?

-Perioada optimă este în jurul vârstei de 6-7 ani, pentru că atunci încep să apară primii dinți permanenți. Pregătirea copilului pentru acest moment trebuie făcută din timp (la vârsta de 4-5 ani) prin vizite la medicul stomatolog, în vederea controalelor de rutină și a acomodării cu mediul cabinetului medical.

Citiți și: (VIDEO) CALITATE LA CLINICA STOMATOLOGICĂ DR. VUȚĂ

Care sunt cele mai frecvente motive ale prezentării la cabinetul dumneavoastră?

-Cele de ordin estetic: înghesuirea dentară, spațierea dentară, deformări ale oaselor maxilare sau mandibulare, dezvoltarea în exces sau, din contră, în deficit a unuia dintre oasele maxilare și probleme de ocluzie sau la nivelul articulației.

Ce ar trebui să urmărească părinții la dantura copilului?

-Erupția primilor dinți și modul în care aceștia îi înlocuiesc pe cei de lapte, tendința către înghesuire sau, din contră, către spațiere a dinților, pozițiile anormale ale mandibulei față de maxilar (mai în față sau mai în spate, laterodeviațiile), “mușcătura inversă, deschisă sau deviată”, obiceiurile vicioase (respirația orală, suptul degetului sau al suzetei) sau interpunerea de obiecte între arcadele dentare.

Poate fi tratamentul ortodontic limitat de vârsta pacientului?

-În niciun caz nu se pune problema astfel! Este adevărat că odată cu înaintarea în vârstă opțiunile de tratament se reduc și tratamentul în sine devine mai dificil, însă orice pacient poate beneficia de tratament ortodontic la orice vârstă.

Ce tipuri de aparate dentare există și care este scopul tratamentului ortodontic?

-În funcție de vârstă și de scop, ele pot fi aparate ortopedice și aparate dentare mobile pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și aparate dentare fixe pentru copii de peste 11 ani (care deja au dentiție definitivă) și pentru adulți. Aici putem menționa variantele metalice și cele estetice de ceramică sau din safir.

Pentru mai multe informații și în vederea elaborării unui plan de tratament personalizat, vă puteti programa la o consultație de specialitate la Clinica Stomatologică Dr. Vuță Iulia/Mircea din Pitești. Număr de telefon: 0723.45.46.80.

Dr. Vuta 555×222
Jupiter 570×90