930×122 CAPRA 5

consiliul judetean

PITEȘTEAN REVOLTAT: „ÎȘI BAT JOC DE COPIII NOȘTRI!”

Piteștean revoltat: „Își bat joc de copiii noștri!” Într-o sesizare pe adresa redacției noastre, Gabriel Ştefănescu, din Piteşti, se declară nemulțumit de felul în care este livrat laptele în școli în cadrul programului guvernamental „Laptele și cornul”.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

„Vă scriu în speranţa că puteţi să trageţi un semnal de alarmă aferent următoarei probleme: la Şcoala nr.15 „Adrian Păunescu” din Pitești produsele aferente programului „Cornul şi laptele” sunt livrate necorespunzător, adică laptele este ambalat în pungă şi prevăzut cu pai. Mă întreb cum poate un copil din clasele primare să consume acest produs? Laptele este împărţit la sfârşitul orelor de curs, copiii îl bagă în ghiozdan şi mai departe… Oricum, ideea este că îşi bat joc de copiii noştri!”, reclamă cititorul.

Pornind de la această sesizare, am cerut un punct de vedere la Consiliul Judeţean Argeș. Potrivit instituției conduse de Dan Manu, ambalajul în care este livrat laptele ar fi corespunzător.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Totuşi, trebuie reţinut faptul că preţul cel mai mic este elementul determinant la licitaţia de atribuire a contractului pentru „Laptele şi cornul”. Aşa se face că pentru un corn (de fapt, pâine goală) se alocă 0,32 de lei, iar pentru lapte 0,60 de lei. Laptele este livrat de societatea Lactag prin subcontractantul Dorna, iar cornul, de Vel Pitar. Chiar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Mînzînă, arăta, la un moment dat, că din cauza preţului cel mai mic impus ca prim criteriu de selecție programul „Laptele şi cornul” ar fi „o mică bătaie de joc”.

Pentru noul an școlar, în județul Argeș distribuirea produselor a început pe 19 septembrie, beneficiari fiind aproape 61.000 de elevi. (Foto Arhivă: libertatea.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3