Donaris 930 x 122

ani

ANI: CORNEL IONICĂ SCAPĂ BASMA CURATĂ CU NOUA LEGE

Modificarea legii ANI, dacă va fi aprobată în Parlament, va avea efecte devastatoare asupra dosarelor în care sute de parlamentari, președinți de consilii județene, primari și consilieri (675 de aleși) sunt acuzați de diverse probleme de integritate.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Avertismentul este lansat de Agenția Națională de Integritate, într-un răspuns pentru România Curată cu privire la proiectul realizat în acest sens de Florin Iordache, deputat PSD.

Concret, atenționează ANI, dosare în privința cărora încă nu s-a ajuns la sentințe definitive sau la sancțiuni vor fi anulate.

Citiți și: Momente dificile pentru Cornel Ionică. Acesta ar fi suferit un accident

Potrivit sursei citate, este și cazul primarului municipiului Pitești, Cornel Ionică, de la PSD. Acuzat de ANI de conflict de interese administrativ pentru o faptă care i se impută din perioada în care era viceprimar, Ionică ar urma să scape basma curată odată modificată legea ANI, conform Agenției Naționale de Integritate. Cazul se află acum pe rolul instanțelor de judecată. AICI și AICI amănunte despre acest caz.

Amintim că, în condițiile legii actuale, dacă justiția i-ar da dreptate definitiv Agenției Naționale de Integritate, Cornel Ionică ar pierde mandatul de primar.

Răspunsul ANI și lista completă a celor 675 pot fi citite AICI.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90