NOR CURIER 930X122

cl pitesti

(UPDATE) DOUĂ CONTROVERSATE PROIECTE IMOBILIARE, RETRASE DE PE ORDINEA DE ZI A CONSILIULUI LOCAL PITEȘTI CU ACEEAȘI GRABĂ CU CARE AU FOST INTRODUSE

(UPDATE 26 MARTIE 2020 ORA 16:45) Controversatul proiect privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția „Construire clădire locuințe colective” amplasată în municipiul Pitești, strada Ghe. Lazăr, nr. 15, a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Pitești de joi, 26 martie 2020, unde a fost introdus cu doar o zi înainte de vot. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru cu respectivul proiect, date fiind numeroasele obiecții formulate de vecinii viitoarei construcții. 

Citiți și: Exclusiv. Controversele investiției lui Mario Păun, lângă Brătianu: „Facem orice!”

La fel s-a întâmplat și cu un alt proiect introdus în grabă pe ordinea de zi a CL de astăzi, cel referitor la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția „Ansamblu rezidențial (locuințe colective cu funcțiuni complementare) amplasat în municipiul Pitești, străzile Negru Vodă și Tache Ionescu, nr. 2,4,8, 10 și 3”.

ȘTIREA INIȚIALĂ (25 MARTIE 2020)

Citiți și: Ședință urgentă la Primărie. Gentea a convocat toți consilierii locali

După ce pentru ședința ordinară a Consiliului Local Pitești de joi, 26 martie 2020, aleșii locali primiseră deja un set de proiecte, astăzi, cu doar o zi înainte de plen, consilierilor locali le-au fost strecurate în mape alte câteva proiecte de hotărâri cel puțin „arzătoare” pentru municipalătate, dacă ne luăm după suplimentarea în grabă a ordinii de zi.

Și, atenție, vorbim de o ședință ce se va ține nu în Primărie, ci la Filarmonica Pitești, care s-a anunțat deja a fi una „cât mai scurtă”, pe repede înainte, cu prea puțin timp pentru dezbateri.

Ce atrage și mai tare atenția cu privire la această nejustificată grabă raportată la context este că printre urgențe se numără și proiecte imobiliare controversate.

Proiecte cu semne de întrebare

Unul dintre ele se referă la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția „Construire clădire locuințe colective” amplasată în municipiul Pitești, strada Ghe. Lazăr, nr. 15, proiect retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Pitești din 28 februarie, asupra căruia există obiecții referitoare la regimul de înălțime (clasica situație în care se dorește ridicare unui bloc între case).

Concret, mai multi proprietari din zonă au atras atenția asupra amplasamentului imobilului într-o zonă protejată, asupra afectării imaginii arhitecturale a monumentelor istorice aflate în proximitate etc.

Obiecțiile petenților au fost înaintate (și de data aceasta), culmea, elaboratorului documentației PUD. Primăria și-a însușit punctul de vedere al arhitectului beneficiarului proiectului, care (ia ghiciți!) le spune petenților, printre altele, că proiectul este în regulă, dar că „se depune o a treia versiune a PUD, în care etajul III este retras cu 5,7 m față de etajele inferioare”. Ceea ce, practic, nu schimbă nimic din problemele de fond invocate de piteșteni.

Metehne vechi

Un alt proiect introdus în grabă pe ordinea de zi a CL de joi, 26 martie, este cel referitor la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția „Ansamblu rezidențial (locuințe colective cu funcțiuni complementare), amplasat în municipiul Pitești, străzile Negru Vodă și Tache Ionescu, nr. 2,4,8, 10 și 3”.

Este vorba de un amplasamentul de 3.195 de mp (proprietatea SC Victoria Action Estate SRL), în intravilan, LA2 (după cum se arată pe site-ul Primăriei Ptești), într-o zonă destinată funcțiunilor cu caracter central, serviciilor și locuințelor (regim de construire – subzonă mixtă – LA2 – clădiri cu regim mediu și înalt de înălțime – locuințe, comerț, alimentație publică, servicii și echipamente publice, servicii manageriale, tehnice, profesionale, colective și personale, amenajări hoteliere, recreere).

Și acest proiect s-a mai aflat de câteva ori pe ordinea de zi a CL Pitești, fiind retras din cauza unor probleme semnalate de piteșteni, unele dintre ele legate de o altă mai veche meteahnă a municipalității: consultatarea pe sărite a vecinilor viitoarei construcții.

Mâine, într-o ședință organizată în situație de criză, când țara arde din cauza problemelor generate de răspândirea COVID-19, aceste proiecte au toate șansele să treacă.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90