Donaris 930 x 122

ani

PREFECTUL_SOARE

VA FACE SOARE BEZNĂ PE „STRADA” LUI NICOLESCU?

Cristian Soare (foto) are de luat astăzi poate cea mai importantă hotărâre din cariera sa de prefect. Din cauza turbulențelor politice de la București este foarte posibil ca decizia de azi să fie și printre ultimele în calitate de prim reprezentant al Guvernului în județ. În cazul în care PNL va ieși de la guvernare, opțiune aproape sigură la această oră, Soare ar urma să fie înlocuit de la conducerea Prefecturii.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Va emite sau nu prefectul ordinul prin care va constata încetarea de drept a mandatului lui Constantin Nicolescu în funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș? Dacă o va face, Nicolescu va fi revocat din funcție. Într-o astfel de situație, va urma o perioadă de interimat la conducerea Consiliului, interimat care va fi asigurat de vicepreședintele Florin Tecău. După interimat, la o dată stabilită de Guvern, vor fi organizate alegeri anticipate pentru postul de președinte.

Chiar dacă PSD Argeș, prin vocea președintelui executiv Tudor Pendiuc și a secretarului general Florin Tecău, a anunțat că nu există temei legal ca Nicolescu să fie revocat din funcție, directorul Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, afirmă contrariul. Mai mult decât atât, la sfârșitul săptămânii trecute, Georgescu a fost categoric: „Nerespectarea unei decizii definitive și irevocabile reprezintă infracțiune și se sancționează ca atare”, a spus directorul ANI, cu trimitere la prefectul de Argeș. Este declarația care a dat fiori reci la Prefectură. Noi anticipăm că Soare va emite astăzi ordinul de revocare din funcție a lui Constantin Nicolescu.

Citiți și: Rafila insistă ca medicii să nu mai îndrume pacienții de la spitalele de stat către privat

Amintim că Florin Tecău a anunțat zilele trecute că o decizie în acest sens a prefectului va fi atacată în justiție, urmând să se ceară anularea ei. Asta pentru că, susțin PSD-iștii argeșeni, legea nu prevede pierderea funcției de președinte de consiliu județean în cazul conflictului de interese, speță demonstrată de ANI și confirmată apoi, definitiv și irevocabil, de Înalta Curte de Casație și Justiție în privința lui Constantin Nicolescu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3