SMART KIDS 930X122

bolnav cronic

Argeșean bolnav cronic: „Am tot încercat să mă programez. Să fiu ghinionist sau și aici primează pilele?

 

Citiți și: Începe campania de vaccinare!

Programarea la vaccinarea anti-Covid pentru categoriile de persoane din etapa a II-a se face și în Argeș, ca în toată țara, cu dificultăți.

Probleme cu platforma au fost reclamate din toate direcțiile, fie că vorbim de persoane cu grad ridicat de risc, adulți de peste 65 de ani, oameni care suferă de boli cronice sau lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor pașapoarte!

„De ce nu se înființează un centru de vaccinare contra cost?!”

Iată ce a mărturisit pe pagina de Facebook a ePitești.ro un argeșean bolnav cronic.

„Toți știm că programarea la vaccinare are sincope și totuși cum se explică că locurile la programare-vaccinare sunt epuizate până pe 09-02-2021! Am tot încercat să mă programez începând cu data de 15-01-2021, atât pe platforma online cât și telefonic, la cele 3 call centere repartizate județului Argeș și nu am reușit! Să fiu ghinionist sau și aici primează pilele, relațiile și cunoștințele?! De ce nu se înființează un centru de vaccinare contra cost?! Sigur sunt români care ar achita costul vaccinului și al vaccinării, sau trebuie să așteptăm rezolvarea ,,P,R.C-urilor”! Sunt unul dintre cei cu boli cronice.  Ar fi trebuit să am prioritate în această etapă de vaccinare!”, a scris Gheorghe L. într-un comentariu la articolul SITUAȚIA VACCINĂRILOR ANTI-COVID ÎN ARGEȘ. PROBLEME LA PROGRAMARE

Cum ar trebui să decurgă programarea

În teorie, oricine se încadrează în categoriile amintite se poate programa în aceste zile. Practic, doar o parte dintre cei care insistă are sorți de izbândă.

Amintim că persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate. DSP Argeș are responsabilitatea de a informa toți medicii de familie din județ și UAT-urile privind responsabilitatea programării la vaccinare a persoanelor de peste 65 de ani și a persoanelor cu boli cronice.

Iată ce spune prefectul de Argeș, Emanuel Soare, despre sincopele la programare:

„În acest moment, în Argeș nu primim decât 480 de doze de vaccin pe zi pentru persoanele din etapa a doua de vaccinare. (…). Nu se pot face programări, înteleg, deoarece s-au ocupat toate locurile. Platforma nu permite, în acest moment, programări decât până la sfârșitul lunii ianuarie”.

VEZI AICI MODALITĂȚILE DE PROGRAMARE

 

 

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • ionut spune:

    Din pacate dl are dreptate și eu am încercat începând cu 15.01.să le fac programare părinților mei-au vârste peste 65 de ani și boli cronice -și nu am reușit. Asta este Romania reală nu cea care ne-o prezintă politicienii.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90