930×122 CUMPANA 5

alergii

Au început alergiile sezoniere

Au început alergiile sezoniere.

Citiți și: Fără vaccinuri! Țara care tratează COVID cu ceaiuri și gargară cu apă sărată

Începând cu luna februarie până în luna septembrie suntem predispuși alergiilor. Odată cu apariția polenului, acestea încep să se manifeste. Numărul persoanelor alergice la polen sunt în creștere, afectând aproximativ 30% din populație.

Citiți și: Covid-19 se întoarce! Vine valul 6

Ochii înlăcrimați, nasul înfundat, strănutul, tusea și senzația de mâncărime la nivelul ochilor și al nasului sunt doar câteva dintre simptome. De asemenea, alergiile din aer pot provoca și afecțiuni mai grave cum ar fi astmul. Aceste afecțiuni se pot ține sub control cu o medicație adecvată, prescrisă de medicii specialiști, dar și prin metode simple. Iată câteva dintre ele: folosește purificatoare de aer cu filtru HEPA; dă cu aspiratorul frecvent; igienizează-ți așternuturile și hainele; aerisește încăperile, în special dimineața; folosește ochelari de soare; poartă o masca de protecție; evită ieșirile în aer liber între 10:00-15:00; evita zilele cu vânt.

În pandemie, alergiile par să dea bătăi de cap. Simptomele alergiilor sezoniere sunt asemănătoare cu simptomele COVID-19. Este foarte important să facem diferența între aceste două afecțiuni. Simptomele cheie pentru COVID 19 sunt febra, tusea și dificultățile de respirație.

(Foto: descriptiv)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3