New Profesional Consult 930 x 122

carte

DANA GRECU VINE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DIN PITEȘTI

Joi, 3 iulie, de la ora 13, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” din Pitești va avea loc lansarea volumului „Se întorc morții acasă”, al cărui autor este Cornel Constantin Ciomâzgă. Invitați speciali sunt realizatoarea TV Dana Grecu, originară din Pitești, și cercetătorul științific Melania Bădic, de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan” al Academiei Române. Intrarea pentru public este liberă.

Citiți și: Editura Litera retrage de pe piață cartea controversată cu sfaturi halucinante pentru elevi

„Se întorc morții acasă” reprezintă un proiect complex de partitură literară, având în compoziție poveste, învățătură și pildă creștină. Este un demers literar care a gestat aproape un sfert de veac, grăunța lui fiind un articol publicat în anul 1991 în revista „Tinerama”. Cornel Constantin Ciomâzgă este unul dintre cei mai importanți publiciști ai anilor ’90, întemeietor și director al unor publicații și al primelor posturi de radio private din România și profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi.

În urmă cu 14 ani s-a retras în chiliile unor mănăstiri, pentru a ieși de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind best-seller. Timp de zece ani scriitorul a stat din nou ascuns prin sihăstrii și locuri tainice, pentru ca în anul 2014 să revină cu o nouă carte. Cartea „Se întorc morții acasă” are un subiect „împrumutat tot din realitate”, cum spune autorul, având ca personaje principale un călău și victima sa. Un fost torționar comunist și victima acestuia se întâlnesc după zeci de ani spre a trăi împreună o experiență incredibilă.

Citiți și: VIDEO: PITEŞTENILOR NU LE E FOAME DE… CUNOAŞTERE

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3