Kaia 930 x 120

golești

HORA UNIRII, EXPOZIȚIE ȘI SIMPOZION LA MUZEUL GOLEȘTI

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti vor organiza joi, 22 ianuarie, simpozionul cu tema Mica Unire şi Goleştii, dedicat aniversării a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Simpozionul va avea loc în sala de conferințe a muzeului, cu începere de la ora 12.

Citiți și: Eveniment istoric la Mioveni!

Din sumarul lucrărilor care vor fi prezentate, menţionăm: Dumitru Brătianu – militant pentru Unirea din 1859; Locul şi rolul Goleştilor în a doua jumătate a secolului al XIX-lea; Personalitatea politică a lui Nicolae C. Golescu și Viziunea lui Ştefan Golescu asupra statului român modern.

Vor participa specialişti ai Muzeului Goleşti, cadre didactice, studenți de la Universitatea Pitești și elevi de la Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu” din Pitești, Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni, Şcoala Generală „Banul Radu Golescu” din Goleşti și Şcoala Nr. 2 „Vintilă Brătianu” din Ştefăneşti, reprezentanţi ai Cercului Militar Piteşti, ai Asociaţiei Judeţene Argeş Basarab I a cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ai filialei Argeș a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor.

Citiți și: Mărturie șocantă din trenul groazei: „O să murim, murim cu toții!”

Cu această ocazie, va fi vernisată expoziţia temporară Goleştii în imagini şi scrisori în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, expoziție care va rămâne deschisă în perioada 22 ianuarie-11 martie. La final, în faţa conacului Goleştilor toţi participanţii vor da mână cu mână, jucând Hora Unirii.

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA