930 x122 grota rece

1 mai

5 OBIECTIVE TURISTICE DE VIZITAT ÎN MINI-VACANȚA DE 1 MAI! CE ALEGEȚI?

Au mai rămas doar câteva zile până la mini-vacanţa de 1 mai. Dacă aveți în plan să ieșiți la o plimbare prin țară, vă propunem 5 obiective turistice pe care merită să le vizitați. Adăugați la ele și Cetatea Poenari, din Arefu-Argeș, pe care deja v-am recomandat-o ca posibilă destinație pentru mini-vacanța care bate la ușă.

Citiți și: Pitești. Vești bune de 1 Mai și Paște. Va fi deosebit!

Castelul Bran

Aflat la mai puțin de 30 de km de Brașov, pe șoseaua care iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung-Muscel, castelul este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește acum muzeul Bran, care se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. În interior veți admira colecții de ceramică, de mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului vă așteaptă un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.

Citiți și: La Mamaia, ca-n Dubai. Cât costă o noapte, de 1 Mai, pe litoralul românesc

Castelul Peleş

Reşedinţă de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I (1866-1914) şi regina Elisabeta, castelul din Sinaia a fost construit între 1873 și 1914, la dorința suveranului, după planurile arhitecților Johannes Schultz şi Karel Liman. Edificiul a fost decorat de celebrii creatori J. D. Heymann, din Hamburg, August Bembé, din Mainz, și Bernhard Ludwig, din Viena. Castelul Peleș este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istorist din România.

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor, din Sibiu, a fost reconstruit în anul 1859. Este primul pod din România şi al doilea din Europa confecţionat din fontă turnată. Podul este un loc plin de legendă, însă cea mai credibilă variantă pare a avea la origine o omonimie de cuvinte. Fiind primul pod care nu avea piloni de sprijin, i s-a spus „podul culcat”. În dialectul săsesc, „culcat” (ligenmarchen) este omonimul cuvântului „minciună”. Numele îi mai vine și de la legenda potrivit căreia podul scoate diverse zgomote atunci când este traversat de un… mincinos.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Buşteni (foto) este unul dintre cele mai spectaculoase monumente istorice din România, reintrat în circuitul turistic în anul 2010. Ansamblul Castelului Cantacuzino este format din 4 corpuri. Turiştii sunt fascinaţi de locul cu încărcătură istorică, dar şi de restaurantul Canta Cuisine, deschis recent in crama Castelului. În sezonul cald un loc deosebit al Castelului Cantacuzino este terasa acestuia, cu o capacitate de 120 de locuri. De pe terasă veți puteţi admira abruptul Bucegilor în toată splendoarea lui. De asemenea, în curtea Castelului se află o biserică.

Lacul Vidraru

Argeșenii, dar nu doar ei, îl știu foarte bine. Este un lac de acumulare de pe râul Argeş, format în urma construirii barajului cu același nume. Lacul are o suprafaţă de aproximativ 890 de hectare, o lungime de 10 km și o adâncime maximă de 155 de metri (lângă baraj). (Sursa: carta.ro, foto: infoghidromania.com)

HerasMed (555 x 222 px)
570 X 90 CAPRA 3