SMART KIDS 930X122

cisternă răsturnată

COMBUSTIBILUL SCURS DIN CISTERNA RASTURNATĂ, AMESTECAT CU SPUMĂ, A AJUNS ÎNTR-UN CANAL CE DUCE-N RÂUL ARGEȘ

Formația de Intervenție Rapidă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș acționează pentru prevenirea producerii unui poluări pe cursul râului Argeș.
În dimineața zilei de 18 iunie 2020, dispeceratul ABA Argeș Vedea a fost informat telefonic de către reprezentanții IJSU Argeș despre înregistrarea unui accident rutier pe Autostrada București – Pitești, cu răsturnarea unei cisterne pline cu combustibil.

Citiți și: Poluare masivă lângă Vivo! Mall. 500 de litri de deșeuri au ajuns în râul Argeș

Pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, reprezentanții IJSU Argeș au acționat cu spumă pe suprafața carosabilă. La fața locului reprezentanții ABA Argeș Vedea și ai SGA Argeș au constatat că spuma îmbibată cu combustibilul de pe șosea, se scurgea într-un canal colector, care duce în râul Argeș, aval de barajul Bascov.

Conducerea ABA Argeș Vedea a dispus deplasarea în teren a Formației de Intervenție Rapidă a SGA Argeș pentru acționarea cu materiale absorbante de stip spill sorb. Configurația terenului și a canalului ce debușează în râul Argeș nu permite montarea de baraje absorbante plutitoare, debitul de apă format având o viteză foarte mare. Materialele abosrbante de tip spill sorb vor fi colectate în aval, în dreptul barajului Prundu pe râul Argeș.

Citiți și: Cât de sigur este litoralul românesc

„Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea consideră că nu fi probleme privind propagarea în aval și apariția unei poluări, debitele râului Argeș (60 mc/s) și râului Doamnei (50 mc/s) asigurând o diluție suficientă”, precizează ABAAV Argeș.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90