930×122 CAPRA 5

furt lemne

Cu Dacia „papuc” la furat de lemne, surprins când se aproviziona pentru iarnă

Mai multe persoane care se aprovizionau cu lemne, ilegal, au fost sancţionate la sfârşitul săptămânii trecute. Lemnele pentru care nu existau documente justificative erau urcate în căruţe sau în autoutilitare precum Dacia 1310 „papuc” sau Iveco Daily.

Citiți și: Argeș. Furtul de lemne ustură la buzunare! Amenzi de aproape 1 miliard lei vechi

La acţiunea de control au fost mobilizate echipaje mixte formate din polițiști și specialiști silvici. Acestea au verificat atât depozite ale unor societăţi comerciale cu obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos, respectiv cu obiect de activitate exploatarea materialului lemnos în cadrul exploatărilor forestiere, dar și transportatori de material lemnos și persoane particulare care dețin material lemnos.

În urma abaterilor constatate în cele două zile, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind confiscată cantitatea totală de 6,07 metri cubi material lemnos, în valoare de aproape 2.000 de lei.

Citiți și: Argeș: Pădurar, complice la furturi de lemne din pădure

Primul caz concret – la Berevoeşti. Poliţiştii l-au depistat pe Pavel G., din localitate, în timp ce transporta material lemnos (fag) cu o autoutilitară Dacia 1310, fără documente de proveniență sau însoțire a transportului. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos fără proveniență legală, evaluat de un specialist silvic la 1,2 metri cubi, a fost confiscat.

De asemenea, polițiștii l-au depistat pe Constantin Ş., din Mihăești, care transporta material lemnos pe raza orașului Mioveni, cu o autoutilitară Iveco Daily, fără documente de proveniență sau transport a materialului lemnos. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos fără proveniență legală, evaluat de un specialist silvic la 2 metri cubi, a fost confiscat.

VERIFICĂRI LA O SOCIETATE COMERCIALĂ

Verificările au continuat şi, în urma unui control efectuat la o societate comercială din Rucăr, s-a constatat expedierea din depozit a cantitatății de 2,87 mc lemn rășinoase, fără documente de proveniență a materialului lemnos. Reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos fără proveniență dovedită.

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au acționat pentru respectarea regimului silvic, ocazie cu care au depistat doi bărbați de 60 și 61 de ani, ambii din Dârmănești, care transportau material lemnos cu atelaje hipo. În urma verificării de către un specialist silvic a cantității transportate, s-a constatat că acestea aveau încărcată cantitatea de 3 metri cubi, de esență gorun, fără a deține documente de proveniență și de însoțire a transportului de material lemnos.

În urma celor constatate, cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei, iar materialul lemnos nejustificat cu documente a fost confiscat și predat reprezentanților silvici.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3