NOR CURIER 930X122

furt lemne

Polițiștii argeșeni, pe urmele hoților de lemne

La începutul anului 2022, tot mai multe persoane au fost prinse de polițiști furând lemne din pădurile județului Argeș.

Citiți și: Argeș. Furtul de lemne ustură la buzunare! Amenzi de aproape 1 miliard lei vechi

În cursul zilei de 03 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență.

Conform IPJ Argeș, în urma verificărilor, agenții au depistat 3 bărbați, de 20, 26, respectiv 32 de ani, toți din Davidești, care transportau material lemnos, cu atelaje hipo, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

Citiți și: Argeș: Pădurar, complice la furturi de lemne din pădure

În urma evaluării de către specialiștii silvici, s-a constatat că cei în cauză transportau cantitatea totală de aproximativ 1,2 metri cubi lemn foc.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Davidești.

De asemenea, și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, pe raza de competență, ocazie cu care au depistat un bărbat de 30 de ani, din Albeștii de Argeș, care transporta aproximativ 0,5 mc de material lemnos, cu un atelaj hipo, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Curtea de Argeș.

Totodată, în cursul zilei de 3 ianuarie a.c, un alt bărbat a fost prins de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu tăind ilegal 19 arbori, specia salcâm.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din Ciomăgești, a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010.

Foto descriptiv: Obiectiv Vocea Brailei

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Vally spune:

    Prindem hoți cu atelaje, dar cei care fura camioane și garnituri de tren pline cu lemn nu îi vede nimeni. Ce bine se vad 1-2 metri cubi fata de sute sau chiar mii. România Trezește!!!!!!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90