Donaris 930 x 122

furt lemne

Fura lemne cu un autovehicul neînmatriculat și fără să aibă permis

Un argeșean s-a ales cu amendă și dosar penal după ce a fost prins de polițiști transportând lemne furate cu un autovehicul neînmatriculat și fără să dețină permis de conducere.

Citiți și: Argeș. Furtul de lemne ustură la buzunare! Amenzi de aproape 1 miliard lei vechi

IPJ Argeș transmite: 

„În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr, care acționau pentru combaterea delictelor silvice, au depistat un bărbat de 44 de ani, din Stoenești, care transporta cu un autoșasiu, confecționat artizanal, material lemnos pe DC 26 de pe raza localității de domiciliu, fără documente legale de proveniență sau însoțire a transportului.

Citiți și: Argeș: Pădurar, complice la furturi de lemne din pădure

De asemenea, din verificări s-a stabilit că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere, iar autovehiculul nu este înmatriculat sau înregistrat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul neînmatriculat și conducere fără drept, conform art. 334 și 335 din Codul Penal.

Cu privire la materialul lemnos transportat, în urma evaluării efectuate de către un specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport era încărcată cantitatea de 0,900 metri cubi de material lemnos, lemn foc de esență fag.

În urma abaterii la regimul silvic, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA