New Profesional Consult 930 x 122

mapn

Decizie neașteptată a MApN cu privire la avioanele ”morții”

MApN a luat o decizie neașteptată în ceea ce privește aeronavele MiG-21 LanceR.

Citiți și: Argeș: Visezi să lucrezi în instituții de forță? Se fac înscrieri

S-a hotărât reluarea activității de zbor cu acestea, pentru o perioadă de un an.

În baza hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru aprobarea  memorandumului cu tema „Scoaterea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR și tranziția accelerată la exploatarea aeronavelor F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române”, activitățile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost reluate începând de luni, 23 mai, pentru o perioadă de aproximativ un an.

Citiți și: Informația momentului de la Armata Română! Se întâmplă chiar pe 29 mai!

Aeronavele MiG-21 LanceR vor fi întrebuințate, până la data de 15 mai 2023, exclusiv pentru executarea misiunilor specifice Serviciului de Luptă Permanent Poliție Aeriană și pentru menținerea antrenamentului de zbor al piloților selecționați în scopul continuării utilizării acestui tip de aeronavă. După această dată, aeronavele de acest tip urmează a fi scoase din serviciul Forțelor Aeriene Române.

În același timp, au fost dispuse măsuri pentru accelerarea demersurilor în vederea achiziționării celor 32 de aeronave F-16 din Norvegia, care vor constitui, în perioada următoare, încă două escadrile în cadrul Forțelor Aeriene Române. Proiectul legii de aprobare a acestei achiziții a parcurs etapa de transparență legislativă și se află în circuitul de avizare, urmând a fi prezentat Parlamentului României în cel mai scurt timp.

De asemenea, Forțele Aeriene Române vor dispune măsuri de inițiere a demersurilor pentru programul de înzestrare cu aeronave de generația a V-a.”, anunță MApN într-un comunicat de presă.

Din 15 aprilie, zborurile cu MiG-21 LanceR au fost suspendate

Decizia este una neașteptată. Reamintim că Ministerului Apărării Naționale a decis ca din 15 aprilie, zborurile cu aeronavele MiG-21 LanceR să fie suspendate.

„Măsura a fost luată având în vedere incidența considerabilă a evenimentelor și accidentelor de aviație înregistrate pe timpul exploatării aeronavelor MiG-21 LanceR, soldate cu mai multe victime și aeronave avariate sau distruse, în scopul îmbunătățirii siguranței aeronautice și pentru prevenirea producerii evenimentelor și accidentelor de aviație prin reducerea riscurilor asociate defecțiunilor tehnice.”, preciza atunci MApN.

Tragedia de la Constanța

Ultima tragedie care a implicat o astfel de aeronavă a fost tragedia din luna martie, de la Constanța, unde 8 militari și-au pierdut viața, printre ei aflându-se și copilotul argeșean, Sorin Pătrașcu, în vârstă de doar 27 de ani. Subiectul pe larg, AICI – Argeșean de 27 de ani, mort în tragedia de la Constanța.

Atunci, mulți militari, cât și foști oficiali din MApN, afirmau faptul că avioanele MiG-21 sunt sicrie cu aripi.

Sursă foto principal: digi24.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90