New Profesional Consult 930 x 122

afganistan

ULTIMA ORĂ: MILITAR DIN ARGEȘ RĂNIT, TRANSPORTAT ÎN GERMANIA

UPDATE 6 (1 MAI 2018, ora 17:20): Militar din Argeș rănit, transportat în Germania. Ministerul Apărării Naţionale a informat cu puțin timp în urmă că unul dintre cei 8 militari români răniți ieri în Afganistan a fost transportat pentru investigații suplimentare în Germania.

Citiți și: Argeș: Visezi să lucrezi în instituții de forță? Se fac înscrieri

„Plutonierul major Valentin Marius Ionescu, rănit în Afganistan împreună cu alți 7 colegi, a fost transportat astăzi, 1 mai 2018, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă.”, precizează MApN. 

Valentin Ionescu a suferit răni la mâna dreaptă, fiind internat, inițial, în spitalul militar din Kandahar. 

Citiți și: Informația momentului de la Armata Română! Se întâmplă chiar pe 29 mai!

”Ceilalți 7 militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”, răniți și ei în incidentul produs luni, 30 aprilie 2018, au fost externați și s-au întors în campusul batalionului românesc, acolo unde rămân sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.”, mai informează sursa citată. 

UPDATE 5: Și premierul Viorica Dăncilă transmite un mesaj public: „M-a întristat profund vestea atentatelor din Afganistan, în urma cărora și-au pierdut viața civili, inclusiv copii, iar 8 militari români au fost răniți. Gândurile mele se îndreaptă către toți cei care au avut de suferit de pe urma acestor evenimente tragice.

Ministrul Apărării mi-a transmis că este în legătură permanentă cu echipa de comandă, iar medicii le acordă răniților ajutorul de specialitate. Le doresc însănătoșire grabnică militarilor noștri și multă putere familiilor lor, pentru a trece cu bine peste aceste momente dificile.”

UPDATE 4: Ei sunt militarii din Argeș răniți în Afganistan. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a făcut publice numele celor 8 militari români răniți astăzi în Afganistan:

-plutonierul major Valentin Marius Ionescu (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan)

-plutonierul Eugen Luci Rădoi (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune în Afganistan)

-caporalul clasa a III-a Adrian Bogdan Ganță (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan)

-caporalul clasa a III-a Adrian Florin Popescu (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune în Afganistan)

-caporalul clasa a III-a George Marian David (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan)

-caporalul clasa a III-a Ionel Radu (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan)

-caporalul clasa a III-a Petre Popelcă (43 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan)

-caporalul clasa a III-a Marian Nicolae Bădulescu (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan).

Militarii sunt în stare stabilă și în afara oricărui pericol, reiterează Ministerul Apărării Naţionale. 

UPDATE 3: Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, informează că cei 8 militari români sunt în afara oricărui pericol. 

„Vestea bună este că toţi cei 8 militari sunt în afara oricărui pericol. Suntem în legătură permanentă cu echipa de comandă din Afganistan, pentru a putea fi la curent cu evoluţia stării medicale a colegilor noştri. Medicii le acordă ajutorul de specialitate. Leziunile pe care le-au suferit nu le pun viaţa în pericol.”, declară Fifor la Digi24

UPDATE 2: Președintele României, Klaus Iohannis, transmite un mesaj în urma atentatului din Afganistan, soldat cu numeroși morți și răniți. Printre răniți se numără și 8 militari români, care provin din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel – județul Argeș. 

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan, soldat cu pierderi de vieți omenești, printre care și copii.

În urma acestui tragic eveniment, 8 militari români, aflați în teatrul de operații din Afganistan, au fost răniți.

Le urez însănătoșire grabnică și multă putere lor și familiilor acestora în aceste momente de grea încercare. Le suntem alături militarilor noștri care ne reprezintă țara cu profesionalism și dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale.”, transmite președintele României. 

UPDATE 1: „8 militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, 30 aprilie 2018, în Afganistan, în jurul orei 9, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă. Numele lor vor fi făcute publice după anunţarea familiilor.”, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN). 

Militarii din Câmpulung Muscel sunt în misiune în Afganistan din luna februarie a acestui an, misiunea lor urmând să se încheie în august 2018. Ei asigură protecţia forţelor Coaliției din baza aeriană militară Kandahar şi fac misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă pentru Forţele Naţionale Afgane.

Mai precizăm că unitatea militară din Câmpulung Muscel a executat misiuni similare și în Kosovo, în 2005 şi 2007. 

Militari români, răniți în Afganistan. 8 militari români au fost răniți în teatrul de război din Afganistan, informează Digi24. Militarii au fost răniți în urma unui atac cu mașină-capcană. Un kamikaze s-a aruncat în aer cu o mașină în apropiere de o moschee în momentul în care a trecut pe lângă un convoi de vehicule militare blindate, convoi în care se aflau și militarii români.

Explozia s-ar fi produs după ce militarii ar fi coborât din vehiculele blindate.

În atentat au murit mai mulți civili.

Deocamdată, Ministerul Apărării Naționale (MApN) nu a comunicat date oficiale referitoare la incident și la identitatea răniților. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90