EcoMoto 930×122

dacia

TENSIUNE MAXIMĂ. VESTE DE ULTIMĂ ORĂ DE LA DACIA

Tensiune maximă. Veste de ultimă oră de la Dacia. La Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş a avut loc ieri şedinţa de mediere-conciliere între sindicat şi conducerea uzinei Automobile Dacia din Mioveni cu privire la negocierile legate de majorările salariale pentru acest an.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

După cum ne-a declarat în urmă cu puțin timp viceliderul sindical Ion Iordache, medierea a eșuat.

„Ultima ofertă de majorare salarială a celor de la conducerea uzinei a fost de 115 lei brut, sub diverse forme de-a lungul anului. Nu putem fi de acord cu aşa ceva, în condiţiile în care inflaţia a crescut foarte mult, salariul minim s-a majorat, iar preţurile au crescut.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Vom convoca în perioada următoare, la o dată pe care o vom anunţa, Adunarea Generală a Sindicatului Automobile Dacia, pentru a ne consulta membrii dacă vom declanşa sau nu grevă. Până atunci, însă, nu excludem şi alte negocieri.”, ne precizează Ion Iordache.

Amintim că pe 13 martie 2018, același Ion Iordache făcea o declarație tranșantă pentru ePitești, atunci în perspectiva medierii care urma să se desfășoare la ITM: „Dacă nu ajungem la un acord în urma concilierii, și speranța mea ca bătrân sindicalist este să nu ajungem la niciun acord, vom declanșa o mare grevă la Dacia.” (subiectul pe larg, AICI).

Negocierile de anul trecut s-au încheiat pe 1 martie cu o creștere cu 200 de lei a salariilor și cu alte beneficii (amănunte, AICI), după ce inițial sindicaliștii ceruseră o majorare cu 450 de lei brut.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90