New Profesional Consult 930 x 122

box

UIMITOAREA FATĂ DIN MUSCEL! TRIPLĂ CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA BOX!

Ioana Alexandra Luca are 18 ani, este din Câmpulung Muscel şi studiază la Liceul cu Program Sportiv din localitate. Practică boxul de aproximativ 6 ani, timp în care a obţinut numeroase performanţe.

Citiți și: A devenit campion mondial la Mioveni

A fost triplă campioană națională, în 2012, 2013 și 2014. De asemenea, a obținut în Cupa României locul 3 în anul 2012, primul loc un an mai târziu și locul 2 în 2014 și 2015. Urmează ca la sfârșitul lunii septembrie a acestui an să boxeze la Campionatul Național, care se va desfășura chiar în Câmpulung.

Este legitimată la Clubul Sportiv Muscelul.

Citiți și: GENTEA PROPUNE PREMIEREA UNUI VICECAMPION EUROPEAN

De unde pasiunea pentru box la o fată?

-Eu sunt o fire mai băieţoasă, de mică m-am visat în ring şi tocmai din acest motiv am şi ales boxul. Este un sport absolut interesant, îmi place mult ceea ce fac şi sunt extrem de ambiţioasă.

Este un sport dificil. Ți s-a întâmplat vreodată să te accidentezi ceva mai serios?

-Sunt lovită destul de grav la umărul stâng! M-am accidentat la antrenamente în urmă cu 3-4 ani. De atunci am urmat foarte multe ședințe de fizioterapie, chinetoterapie și acupunctură, însă accidentarea fiind destul de gravă aceste ședințe nu m-au ajutat prea mult. Am fost la numeroși doctori, însă fiecare mi-a dat un alt diagnostic. De altfel, nici acum nu ştiu exact ce am.

Cel mai grav este că trebuie să boxez cu brațul rănit și îmi este destul de greu. E ca și cum un fotbalist ar juca într-un picior! Sunt dureri insuportabile mai ales când am meci. Cu toate acestea, pot spune că am avut suficientă ambiție încât să ies din ring cu fruntea sus și cu medalia de aur de gât, chiar dacă și cu brațul bandajat.

Ai boxat și cu băieți?

-Da! Am meciuri de verificare şi antrenament la care nu mi se găsesc fete cu care să boxez. Atunci mă mai lupt şi cu băieţii! Mărturisesc că mi-ar fi plăcut mai mult să boxez cu băieți, deoarece meciurile cu ei sunt mai grele, iar pe mine mă ajută acest tip de luptă.

Care a fost cea mai de temut adversară a ta?

-Niciodată n-am simțit frică față de vreo adversară! Pot spune, însă, că sunt fete în România cu care chiar aș avea meciuri destul de grele. Eu consider că în box nu trebuie să existe frică. Cei care au frică de meciuri sau de alți adversari nu au ce căuta în acest sport! Boxul înseamnă curaj, muncă, ambiție, voință și dorință.

Cât timp te antrenezi?

-Am avut săptămâni în care m-am antrenat și de două ori pe zi. Cu cât competițiile oficiale sunt mai aproape, cu atât volumul de muncă scade, iar intensitatea crește, asta însemnând 1 oră, 1 oră și jumătate pe zi de antrenament. Dacă, însă, mai este destul timp până la campionate, antrenamentul se desfășoară pe o perioadă mai mare, volumul crescând, iar intensitatea micșorându-se, ajungând la 3 ore de antrenament pe zi.

Ai și alte pasiuni?

-Îmi place mult să dansez şi să pozez, dar nu am luat vreodată în calcul posibilitatea să devin fotomodel.

Care este cel mai mare vis al tău?

-Mi-aş fi dorit să pot face ceva cu acest sport, însă este destul de greu având în vedere că, din câte am observat, boxul feminin nu este destul de apreciat. Îmi doresc ca pe viitor să dau examen la Academia de Poliţie sau la Armată. (Foto: Facebook Alexandra Ioanna)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90