930×122 CAPRA 5

ani

ZI DECISIVĂ PENTRU IONICĂ: PIERDE SAU NU MANDATUL DE PRIMAR?

Zi decisivă pentru Ionică: Pierde sau nu mandatul de primar? Joi, 29 martie 2018, de la ora 11, la Înalta Curte de Casație și Justiție este programată ședința de judecată în urma căreia magistrații vor hotărî în privința mandatului de primar al lui Cornel Ionică (amănunte, AICI).

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Procesul are loc după ce, în 2016, Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că Ionică s-a aflat în incompatibilitate cu funcția în perioada în care a fost viceprimar (detalii, AICI).

Cornel Ionică, actualmente primar al Piteștiului, a contestat raportul ANI, însă pe 18 octombrie 2016 magistrații Curții de Apel Pitești au respins contestația (subiectul, pe larg, AICI).

Citiți și: Primar celebru, dat pe mâna procurorilor! ANI a constatat avere nejustificată

La momentul respectiv, Cornel Ionică a avut 15 zile la dispozițe pentru a face recurs. Și, după cum era de așteptat, a făcut. La începutul anului trecut, mai precis pe 4 ianuarie 2017, dosarul a fost înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție, urmând ca în această săptămână judecătorii Curții Supreme să decidă dacă îi admit sau nu recursul din 2016.

Din câte se pare, șansele primarului ca recursul să fie admis sunt destul de mari. În eventualitatea în care Înalta Curte de Casație și Justiție va respinge, totuși, recursul, Cornel Ionică ar urma să piardă funcția de primar, iar în Pitești s-ar organiza noi alegeri pentru acest post.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3