Kaia 930 x 120

covid-19

Lista cu cele mai eficiente medicamente pentru tratarea COVID-19

Comisia Europeană urmează să stabilească o listă cu 10 medicamente posibil eficiente în tratarea virusului COVID-19.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Conform Digi24, care citează un comunicat publicat pe site-ul Comisiei, această listă este realizată pe baza unor avize ştiinţifice independente și cuprinde mijloacele terapeutice care au șanse mari să fie autorizate şi disponibile cât mai curând pe piața europeană.

LISTA CELOR ZECE ESTE ÎMPĂRȚITĂ ÎN TREI CATEGORII DE MIJLOACE TERAPEUTICE ȘI ANUME: 

–  Anticorpi antivirali monoclonali, care sunt cel mai eficienţi în stadiile timpurii ale infecţiei – Ronapreve, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, casirivimab şi imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals şi Roche; Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology şi GlaxoSmithKline şi respectiv Evusheld, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab şi cilgavimab, de la AstraZeneca.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Antivirale orale pentru utilizare cât mai repede posibil după infectare – Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics şi MSD; PF-07321332, de la Pfizer şi respectiv AT-527, de la Atea Pharmaceuticals şi Roche.

Imunomodulatori pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi – Actemra (tocilizumab), de la Roche Holding; Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia; Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly şi respectiv Lenzilumab, de la Humanigen.

Șase dintre aceste zece mijloace terapeutice selectate sunt deja supuse unei reexaminări și ar putea primi autorizaţia în curând, cu condiţia ca datele finale să demonstreze calitatea, siguranţa şi eficacitatea lor, conform comunicatului CE.

Important de precizat este faptul că selectarea acestor posibile medicamente împotriva virusului nu înlocuieşte evaluarea ştiinţifică efectuată de Agenţia Europeană pentru Medicamente sau autorizarea medicamentelor de către Comisia Europeană.

„Vaccinarea este singurul instrument de prevenire a spitalizărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19 şi, ca atare, este singura modalitate de a învinge această pandemie.

Cu toate acestea, între timp, pacienţii care suferă de COVID-19 au nevoie de tratamente sigure şi eficace pentru a combate infecţia, pentru a-şi îmbunătăţi perspectivele de recuperare rapidă, pentru a reduce spitalizările şi, cel mai important, pentru a preveni pierderea de vieţi omeneşti.

Am semnat deja patru contracte de achiziţii publice comune vizând diferite tratamente împotriva COVID-19 şi suntem pregătiţi să negociem mai multe (…)”, a declarat şi Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Foto descriptiv: Digi24

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90