New Profesional Consult 930 x 122

SJUP

Panică la Spitalul Județean Pitești!

În această după-amiază, în Secția PNF – COVID, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, a avut loc un incident, care ar fi putut avea urmări grave.

Citiți și: Medic de SUPER TOP, șef la ATI din „Județean”! A profesat în Marea Britanie

Mai exact, în jurul orei 13:40, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, în cadrul Secției COVID, unde sunt tratați pacienții diagnosticați cu virusul SARS CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, Cristina Cazacu (foto), face precizări: 

Citiți și: Argeș: Mâncarea și băutura i-a băgat în spital!

„Cadrele medicale au acționat imediat. Având în vedere că în Secție erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieților acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanță Argeș, solicitându-se sprijin de urgență.

Din cauza faptului că aceștia aveau disponibil un singur echipaj, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și al Serviciului de Ambulanță Vâlcea.

Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienții cu necesar mare de oxigen au fost conectați la tuburile existente în Secție.

Reprezentanții ISU Argeș, care au ajuns la fața locului, rapid, au decis montarea în curtea Spitalului Județean 2 a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

Precizăm că această avarie a fost una zonală și NU s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP.

Menționăm, de asemenea, că instalația electrică a Secției PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli.

Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această Secție nu a fost afectată de acest incident.

Mulțumim personalului care a acționat eficient, conform reglementărilor în vigoare, evitându-se astfel producerea unei tragedii. Mulțumim reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, pentru promptitudinea cu care au acționat.”

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90