930×122 CAPRA 5

cimitirul sfântul gheorghe

Pitești. Cel mai important cimitir din oraș este plin „ochi”! Ce decizie a luat Primăria

Update, ora 17: Proiectul a fost votat.

Citiți și: Breaking. Exclusiv. Primarul Gentea: „I-am dat în judecată!”

Pitești. Cel mai important cimitir din oraș este plin „ochi”! Ce decizie a luat Primăria.

Municipalitatea piteșteană cere de la statul român un teren de aproximativ 6,6 ha pentru a-l folosi, printre altele, la extinderea cimitirului „Sfântul Gheorghe”.

Citiți și: O nouă bază sportivă multifuncțională în Pitești!

Concret, unul dintre proiectele de hotărâre care se discută astăzi în ședința de Consiliu Local precizează: „Se aprobă cererea de transmitere, prin hotărâre de guvern, a imobilului – teren în suprafață de 66.036 mp, situat în Pitești, Calea Drăgășani FN din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al municipiului Pitești și administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești”.

După ce va fi preluat, terenul va fi folosit pentru „regularizarea văii dintre cartierele Trivale și Turcești, extinderea bazei sportive Stadion Nicolae Dobrin și extinderea cimitirului Sfântul Gheorghe”.

Totodată, în proiectul de hotărâre se precizează și că municipalitatea „se obligă să realizeze lucrările de investiții pe terenul transmis în termen de de șapte ani de la data preluării acestuia”. În caz contrar, terenul va reveni statului român.

În raportul proiectului, se precizează că cimitirul trebuie extins deoarece locurile de înhumare au fost concesionate în procent de 99%. Prin urmare, „cazurile decedaților din cartierele arondate cimitirului Sfântul Gheorghe, respectiv Trivale, Exercițiu, Dacia, zona Centrală, Războieni nu pot fi preluate în totalitate de cimitirele Prundu și Găvana.

Pe de altă parte, în raport se mai arată și că solicitarea a mai fost motivată și de: lucrările de modernizare ce trebuie realizate în zona Turcești, adică regularizarea firului de vale dinspre Trivale și se continuă în partea de nord a străzii Tudor Arghezi, pe terenul unității militare, dar și extinderea stadionului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3