930×122 CAPRA 5

comisia de circulație pitești

Pitești. Schimbări în traficul din oraș. Ultimele noutăți!

Noi propuneri privind traficul din municipiul Pitești vor fi dezbătute în ședința Comisiei de Circulație de miercuri, 28 septembrie.

Citiți și: Schimbări majore în traficul din Pitești: Ce trebuie să știe șoferii!

Pe lângă propunerea care vizează aplicarea unui marcaj hașurat pe carosabilul bulevardului Nicolae Bălcescu, (Subiectul pe larg, AICI: Pitești. Schimbare în Nord. Ce se propune pentru fluidizarea traficului infernal), alte 22 de de solicitări se află pe ordinea de zi a ședinței.

Iată care sunt acestea: 

1. Marcarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Gârlei, la intersecția cu strada Nicolae Gane în dreptul locului de joacă pentru copii.

Citiți și: Ce vor păți șoferii care vor opri în zonele hașurate

2. Marcarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Negru Vodă în dreptul proprietății nr. 2.

3. Montarea de indicatoare cu semnificația ”Staționarea interzisă” pe carosabilul străzii Burebista în fața blocului H5, tronsonul respectiv reprezentând ieșirea din cvartalul de blocuri și este blocat frecvent din cauza mașinilor parcare.

4. Întreruperea liniei duble continue pe strada Nicolae Dobrin în dreptul accesului la Liceul cu Program Sportiv ”Viitorul” pentru ca autovehiculele care vin din direcția cartierului Războieni să poată vira la stânga în curtea instituției de învățământ.

5. Montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe carosabilul Căii Drăgășani nr. 44, în fața magazinului Penny.

6. În cadrul proiectului de semaforizare a intersecției străzilor Smeurei cu Teilor au fost avizate și indicatoare cu semnificația ”Oprirea Interzisă” la 25 de metri de colțurile intersecțiilor.

Având în vedere că au fost amplasate și pe carosabilul străzii Teilor – și pe o parte și pe cealaltă a direcției de mers, spre strada Mărășești, se propune montarea de plăcuțe adiționale cu privire la zona de acționare a acestora.

7. Municipiul Pitești solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului de investiții ”Construire și dotare dispensar medical”, amplasat în municipiul Pitești, strada Carpați nr. 1C, conform Certificatului de urbanism nr. 564/25.05.2022. Potrivit planului de amplasament, se propune ca accesul la proprietate să se facă prin parcarea dintre blocurile C2 și E2.

8. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe strada Victor Babeș, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile 1 Decembrie 1918 și Doctor Gheorghe Marinescu.

10. Aplicarea unui marcaj hașurat pe carosabilul b-dului 1 Decembrie, la intersecția cu strada Alunului, întrucât la semaforul de la str. Paltinului se formează coadă de autovehicule care blochează intersecția respectivă.

11. Instituirea sensului unic de circulație pe strada Eugen Lovinescu pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Aleea Voinicilor (bl. 28A) și Bradului cu circulație auto spre strada Bradului întrucât carosabilul este foarte îngust în zonă. 

12. Pentru fluidizarea circulației auto pe b-dul 1 Decembrie 1918 se propune desființarea parcării aferente acestuia din fața blocului M4, cuprinsă între intersecțiile cu străzile Paltinului și Alunului, circulându-se astfel pe acel tronson pe doua benzi pe sens.

13. Amplasarea de limitatoare de viteză la trecerea pentru pietoni de pe carosabilul străzii Ion Câmpineanu din apropierea intersecției cu strada Livezilor.

14. Instituirea sensului unic de circulație pe strada Fântânii, cu circulație auto dinspre str. Matei Basarab spre strada Mircea Vodă.

15. Instituirea sensului unic de circulație pe aleea carosabilă din cartierul Trivale, dintre blocurile 28A și P14, respectiv 28B și 29 cu circulație spre strada Eugen Lovinescu.

16. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Tineretului.

17. Amplasarea de indicatoare de restricție cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Pescarilor cu acțiune de la intersecția cu strada Vasile Pârvan până în parcarea la blocul J10.

18. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Tache Ionescu înainte de intersecția cu strada Garoafelor.

19. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Constructorilor în fața blocului care are la parter magazinul ”La doi pași”, întrucât autovehiculele persoanelor care vin la cumpărături, blochează banda de circulație.

20. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Căpitan Cuțui pe partea stângă de la intersecția cu strada Negru Vodă.

21. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Mărășești pe partea dreaptă a direcției de mers de la intersecția cu strada Smeurei, cu acțiune până la intrarea Mărășești.

22. Reanalizarea circulației auto la intersecția Căii Craiovei cu strada Gheorghe Doja, în zona semaforului prevăzut cu buton de la trecerea pentru pietoni de la Comisariat, întrucât se pune culoarea verde în același timp pentru autovehiculele care intră în intersecție de pe cele două străzi, creându-se premise pentru accidente.

23. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Primăverii, la intersecția cu strada Egalității.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3