930 x122 grota rece

mircea draghici

draghici

3 miniștri, luați la întrebări de Mircea Drăghici. De ce ați lăsat Argeșul de căruță?

Miniștrii Sănătății, Finanțelor Publice și Transporturilor sunt luați la întrebări de Mircea Drăghici, deputat PSD de Argeș. Parlamentarul le solicită celor trei să explice criteriile în baza cărora sediile regionale pentru regiunea Sud Muntenia ale instituțiilor pe care le conduc au fost sau urmează să fie stabilite în Ploiești (Prahova) ori Alexandria (Teleorman). Solicitarea vine în contextul în care Piteștiul (Argeșul) nu figurează cu niciun sediu regional.

Citiți și: Fost deputat de Argeș, condamnat la 6 ani de pușcărie!

„Argeşul are cei mai mulţi medici din regiune, 1.353, faţă de Prahova – 1.082. Este singurul judeţ care depăşeşte media naţională, cu 2,13 medici la 1.000 de locuitori. Judeţul Argeș depășește media națională și are cel mai mare procent și la numărul de paturi la mia de locuitori: 5,40. În Prahova sunt 4,81 de paturi la mia de locuitori”, îi scrie Mircea Drăghici ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, după ce ministerul a prezentat un proiect potrivit căruia sediul regional al viitoarei Autorități de Sănătate Publică va fi în Ploiești.

„Județul Argeș ocupă locul patru la nivel național din punct de vedere al creșterii economice, cu un PIB pe cap de locuitor de 8.149 de euro în 2012, după București, Ilfov și Timiș. De asemenea, uzina Dacia este, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare exportator al ţării. În acest context, vă rog să ne comunicaţi care sunt principiile și criteriile în baza cărora ați decis înființarea conducerii structurilor regionale din cadrul ANAF, respectiv a Direcției Regionale a Finanțelor Publice la Ploiești și a Direcției Regionale Antifraudă la Alexandria?”, îl întreabă deputatul PSD de Argeș pe ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu.

Citiți și: DEPUTATUL MIRCEA DRĂGHICI, CONDAMNAT LA 5 ANI DE ÎNCHISOARE. DECIZIA POATE FI CONTESTATĂ

Și Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, este interpelată pe aceeași temă: „Județul Argeș are cea mai mare infrastructură de drumuri naționale din regiunea Sud Muntenia. (…) Piteștiul și Argeșul reprezintă un nod al infrastructurii rutiere la nivel național. Pe traseul Mioveni (unde se află uzina Dacia)-Pitești-București există un flux de intrări/ieșiri zilnice de peste 1.000 de camioane. (…) Autostrada A1, al cărei principal tronson se află pe raza județului Argeș, este unul dintre cele mai tranzitate drumuri din țară și de departe cel mai tranzitat din regiune. În acest context, vă rugăm să ne comunicaţi principiile și criteriile ce rezultă din documentaţia existentă la Ministerul Transporturilor în baza cărora predecesorul dvs., domnul Relu Fenechiu, a decis înființarea la Alexandria a conducerii structurii regionale a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • ionel spune:

    Asta chiar crede ca o sa il bage careva in seama. (ma refer la interpelator).

  • vlad_geronimo13@yahoo.comAura spune:

    Cineva te-a iubit,asa cum ai meritat si tu te-ai purtat urat!
    Sper sa privesti un pic in urma si sa iti amintesti !
    Nu stiu,probabil ai intentii bune ,dorind sa iti aperi judetul si structurile sale,dar cineva este mult mai puternic si hotararile au fost deja luate!
    Cred ca intelegi,unii merg la Prahova,unii la Teleorman!
    Foarte bine ca ai facut aceasta interpelare in Parlament,chiar trebuia facuta cu mult timp inainte!
    Sa nu uiti cine iti este prieten,chiar daca tu consideri altceva,dar cred si sustin aceasta afirmatie,trebuia facuta aceasta interpelare mult mai devreme!
    Sper ca demersul tau sa fie acela pe cate ti-l doresti!
    Sper totodata ca argesenii sa se revolte avand in vedere ca asa ceva este inadmisibil!
    Toate bune Mircea draga,mult succes si aveti grija de voi!
    Fac referire la C N,o decizie care nu isi are rostul! Cineva a umblat la butoane!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3