New Profesional Consult 930 x 122

andrei gerea

ANDREI GEREA CERE PUȘCĂRIE PENTRU FOLOSIREA DE SIMBOLURI LEGIONARE

Senatul României a adoptat proiectul de lege care prevede ca persoanele care minimalizează în mod evident, prin orice mijloace, în public Holocaustul ori efectele sale să fie pedepsite cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Inițiatori sunt deputatul PNL de Argeș Andrei Gerea, fost ministru al Economiei (foto), și colegii săi de partid Crin Antonescu (senator) și George Scutaru (deputat).

Citiți și: Total interzis! Amendă de până la 100.000 de lei!

Potrivit proiectului, confecționarea, vânzarea, răspândirea și deținerea în vederea răspândirii de simboluri legionare se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani. Cu aceeași pedeapsă se va sancționa și utilizarea în public a simbolurilor legionare (drapele, insigne, uniforme, sloganuri, formule de salut, precum și orice alte asemenea însemne). Prin proiectul de lege se mai propunea ca persoanele care participă la constituirea unei organizații cu caracter legionar sau care aderă la o astfel de organizație să fie pedepsite cu închisoare de la 3 la 15 ani, însă această prevedere a fost eliminată de comisia juridică, membrii acesteia invocând intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Precizăm că Senatul a adoptat proiectul în calitate de primă Cameră sesizată.

Citiți și: Ședință cu scandal! S-au făcut presiuni

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3