930 x122 grota rece

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: GUVERNUL NU TREBUIE SĂ RISIPEASCĂ BANII PE PROCEDURI DE ACHIZIȚIE CU DEDICAȚIE

PRO România NU a votat prelungirea stării de alertă, iar unul dintre motive a fost acela de a nu da Guvernului ocazia să facă achiziții cu dedicație.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

” După ce Ministerul Educației a anulat licitația pentru măști cu o săptămână înainte de reînceperea cursurilor școlare, pe 2 iunie acesta a cumpărat, FĂRĂ LICITAȚIE, peste 15 milioane de măști pentru elevi, de la o firmă specializată în CONSTRUCȚII. Negocierea directă a durat doar O ZI. La fel de grav este și faptul că PNL uită de orice luptă politică împotriva PSD atunci când vine vorba de business. Pentru că dacă mingea a fost aruncată la fileu de guvernul liberal, băieții de casă ai PSD au înscris repejor, asumându-și livrarea rapidă, în nici trei zile de la publicarea scrisoarei de intenție, a peste 15 milioane de măști. Este interesant cum liberalii îngroapă securea războiului atunci când vine vorba de afaceri.

PRO România a tras deja numeroase semnale de alarmă cu privire la faptul că Guvernul nu trebuie să risipească banii din buget pe proceduri de achiziție simplificate, cu dedicație, precum cea de negociere fără publicare prealabilă, cu atât mai mult cu cât indicatorii macroeconomici ne semnalează iminența unei crize financiare. Invocând starea de alertă (și anteritor, pe cea de urgență), executivul a făcut și face achiziții prin proceduri accelerate care pot favoriza anumite firme. Este și unul dinte motivele pentru care PRO România a votat împotriva prelungirii stării de alertă”, a declarat liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan.

Citiți și: Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

„Parlamentul a votat, săptămâna trecută, legea care prevede ca persoanele vulnerabile să primească măști de protecție gratuit. Proiectul a fost inițiat de PRO România pentru a stopa răspândirea virusului care a provocat pandemia. Solicităm Guvernului ca achizițiile să fie realizate corect și transparent, astfel încât măștile de protecție să ajungă la oameni în timp util, fără risipa banului public, în beneficiul unor firme de casă”, spune vicepreședintele PRO România, Ioana Petrescu.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90