930 x122 grota rece

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: „PREFECTULUI NU-I STĂ MINTEA LA LUPTA CU VIRUSUL, CI LA ALEGERILE PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN!”

Liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, consideră că, în contextul în care se estimează că în luna august a acestui an, numărul de infectari zilnice va fi de peste 1600, Guvernul Orban dă dovadă de iresponsabilitate programând alegerile locale în 27 septembrie.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

“S-a gândit electoral, politic, neținându-se cont de interesul și sănătatea cetățenilor!”

La fel de iresponsabilă este considerată și anunțarea reprezentantului Guvernului în teritoriu – prefectul Emanuel Soare – drept candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Argeș.
“Pentru a trece cu bine de această criză, avem nevoie de măsuri curajoase, fără iz electoral, care să limiteze pandemia și să diminueze efectele economice. Mi-e greu să cred că se mai poate, în condițiile în care mai sunt doar două luni și jumătate până la viitoarele alegeri, iar prefectul județului, care trebuia să fie APOLITIC, care trebuia să coordoneze fără influențe și lupte electorale toate forțele politice în războiul cu acest virus nenorocit, este anunțat de către PNL ca fiind candidat pentru funcția foarte politică de președinte al Consiliului Județean Argeș.

Citiți și: Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

Constat că, din păcate, la nivelul cel mai important de coordonare, în județul nostru s-a gândit electoral, politic, neținându-se cont de interesul și sănătatea cetățenilor atunci când partidele mari duceau acele lupte pe care le știm cu toții (cu schimbatul directorilor de la PSD cu cei de la PNL și invers, în plină pandemie, la spitale, la Direcția de Sănătate Publică etc.). Dovadă este faptul că Argeșul a pierdut lupta cu Covid 19 și se află pe primele locuri în țară la numărul zilnic de infectari, în condițiile în care prefectului nu-i stă mintea la lupta cu virusul, ci la alegerile pentru Consiliul Județean.
Îi cer ferm Prefectului ori să renunțe la candidatura pentru Consiliul Județean, ori, de urgență, să-și prezinte demisia din funcția de pe care o deține și să lase pe cineva care nu are mintea și judecata alterate de dorințe politice, să lase pe altcineva care este capabil să scoată Argeșul la liman în lupta cu acest virus, nu să-l ducă la nivelul de județ cu cele mai multe cazuri de infectare din țară.
Însusi prim-ministrul Ludovic Orban trebuia să plece în momentul în care a îndemnat poporul să nu respecte deciziile Curții Constituționale”, spune Bogdan Ivan.

“Jocul electoral al politicienilor nu trebuie plătit de oameni cu prețul sănătății sau chiar al vieții”

Potrivit liderului PRO România Argeș românii nu trebuie condamnați să plătească jocurile politicianiste ale celor care vremelnic îi conduc.

“De această situație se fac vinovați atât cei din PNL, dar trebuie spus că ei nu puteau decide fără votul celor care dețin majoriatea în Parlament, adică al PSD-ului”, explică Bogdan Ivan.
Liderul PRO România spune că e nevoie de un Guvern de uniune națională.

Avem nevoie de decidenţi care să nu gândească în paradigma electorală, avem nevoie de măsuri corecte legate de distanţarea fizică şi, nu în ultimul rând, să fie receptate corect, să se comunice coerent şi convingator populaţiei necesitatea acestor măsuri.

Populaţia aşteaptă soluţii atât pentru a depaşi criza sanitară cât şi pe cea economică, oamenii nu trebuie puşi în pericol pentru a satisface nevoile unor politicieni.

Mi se pare foarte grav că, în perioada de pre-campanie, politicienii se află în plină luptă electorală şi majoritatea măsurilor, dacă nu chiar toate, se iau în scop electoral. Ori, nu de asta avem nevoie acum. Ca să trecem cu bine de criza din sănătate şi de cea economică, avem nevoie de măsuri curajoase, fără iz electoral care să ţina pandemia în frâu şi să diminueze efectele economice.

Trebuie să vină la guvernare locală și națională toate partidele politice, astfel încât măsurile necesare pentru sănătate și pentru economie din perioada următoare să fie asumate unanim, astfel încât să evităm foarte multe dintre decesele cauzate de COVID-19, pentru că responsabilitatea de a veghea la starea de sănătate a românilor este cea mai importantă și este a întregii clase politice!
Acestea sunt, în opinia mea, soluțiile situației foarte dificile în care ne aflăm.

Dacă PNL și PSD vor continuă să pună pe primul loc interesul lor de partid în detrimentul interesului național, al vieții și sănătății oamenilor, a doua zi după alegeri, după ce câțiva dintre primarii PSD își vor păstra fotoliile și cei PNL se vor felicita că au reușit să facă alegeri înainte să se prăbușească cu totul în sondaje, stingem cu toții lumina! Haideți să oprim jocul politic aici! Oricum ați mers mult prea departe, măcar în al doisprezecelea ceas gândiți și în interesul românilor.
Jocul electoral al politicienilor nu trebuie plătit de oameni cu prețul sănătății sau chiar al vieții!”, mai spune Bogdan Ivan.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3