930×122 CAPRA 5

bucura oprescu

FOTO1_Simona

Simona Bucura Oprescu îl interpelează pe Andrei Gerea

Deputatul de Argeş al PSD Simona Bucura Oprescu a înaintat în această săptămână o interpelare pe adresa ministrului Economiei, Andrei Gerea, el însuşi deputat de Argeş, dar al PNL. Tema interpelării este legată de modul în care societăţile furnizoare de utilităţi publice, în special de curent electric şi gaze naturale, relaţionează cu cetăţenii şi agenţii economici din judeţul nostru.

Citiți și: GEREA, SCANDALIZAT, ÎI SPUNE ADIO LUI TĂRICEANU. PLEACĂ DIN ALDE

Interpelarea are la bază reacţii ale primarilor din judeţ, cum ar fi Ion Georgescu (orașul Mioveni) şi Florian Rizea (comuna Ţiţeşti), care au arătat în repetate rânduri că societăţile respective abuzează, uneori, de poziţia lor dominantă pe piaţă.

Simona Bucura Oprescu atrage atenţia că edilii, dar şi cetăţenii sunt nemulţumiţi în special de faptul că societăţile furnizoare de gaze naturale şi de energie electrică răspund foarte greu la sesizări şi intervin, de asemenea, cu destulă întârziere pentru remedierea unor avarii. În plus, societăţile în cauză nu mai au puncte de lucru în Argeș, reducându-şi şi schema de personal, „centrele de comandă” fiind în alte judeţe, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care se intervine cu întârziere.

Citiți și: SIMONA BUCURA OPRESCU, INTERPELARE PRIVIND AUTOSTRADA PITEŞTI-SIBIU

În acest sens, deputatul i-a cerut ministrului Economiei să găsească soluţii, în concordanţă cu legislaţia în vigoare şi respectând principiul independenţei mediului privat, pentru ca relaţia dintre furnizori şi cetăţeni, pe de-o parte, şi firme, pe de alta, să fie îmbunătăţită în perioada care urmează, mai ales că ne aflăm în plin sezon rece. „Desigur, fiecare companie este liberă să îşi stabilească propria politică de personal şi de acoperire a teritoriului cu echipe de intervenţie şi mijloace de preluare a sesizărilor. Când este vorba, însă, de servicii de utilitate publică de cea mai mare importanţă, consider că trebuie acordată o mai mare atenţie relaţiei cu cetăţeanul, cu autorităţile publice locale şi judeţene”, afirmă Simona Bucura Oprescu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3