Donaris 930 x 122

coronavirus

Programarea la vaccinare pentru cei cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice

Din 15 ianuarie, începe a doua etapă a Strategiei de vaccinare. În momentul de față, se administrează vaccin anti-COVID în circa 235 de centre destinate unităților medicale, lucrătorilor din sistemul medical și social.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant
Dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Vaccinare împotriva COVID-19 a precizat că pentru etapa a II-a, vor fi operaționalizate 750 de centre, care vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare, unde se va putea asigura o capacitate maximă de vaccinare de peste 100.000 de persoane pe zi.

Vor lua parte la etapa a doua de vaccinare: persoanele cu vârsta de peste 65 de ani; persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, diagnosticate cu diabet zaharat, cu obezitate, boli cardiovasculare cronice, boli cronice renale, boli pulmonare cronice, persoane cu afecțiuni oncologice, boli autoimune, persoanele cu imunodepresii, inclusiv persoanele cu infecție HIV/SIDA; persoanele care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Platforma unde se vor putea înscrie cetățenii va fi gata în data de 15 ianuarie.
„Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, prin medicul de familie, prin serviciile de call center (aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național: 021.414.44.25), prin Direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont şi să înscrie până la maxim 10 persoane din familie.
Pentru persoanele care sunt în evidență cu boli cronice, sub vârsta de 65 de ani, programarea se face prin medicul de familie. Dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare, individual, prin serviciul de call center, pe pagina web, prin Direcția de asistență socială sau, la fel, prin intermediul aparținătorilor”, a precizat dr. Valeriu Gheorghiță.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3