Donaris 930 x 122

mesaj

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

MIRCEA DRĂGHICI, MESAJ DE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE

Deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici, chestor al Camerei, adresează un mesaj cu ocazia sărbătoririi azi a zilei Unirii Principatelor Române.

Citiți și: Primarul Dan Stroe, mesaj special!

„Sărbătorim astăzi 155 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Denumită și Mica Unire, acest moment istoric a pus bazele transformării statului român într-un stat modern, cu principii de organizare occidentale. Constituirea primului Parlament unic, adoptarea primei Constituții românești, unificarea armatelor, înființarea Băncii Naționale a României și a CEC-ului, organizarea învățământului național general și obligatoriu, crearea Universității din București sau înfăptuirea reformei agrare sunt câteva dintre măsurile care au fost luate după unirea Moldovei cu Ţara Românească.

Aceste evenimente istorice sunt prilej de rememorare a luptei pe care predecesorii noștri au purtat-o pentru idealuri înalte, dar, totodată, astfel de momente conturează contextul favorabil pentru a înțelege că în etapele dificile pe care le întâmpină o națiune principii precum solidaritatea și unitatea reprezintă cheia pentru a continua drumul dezvoltării durabile și al modernizării instituționale a oricărui stat. La mulți ani, dragi români!”, acesta este mesajul parlamentarului argeșean.

Citiți și: Generalul Tudosoiu, anunț de ultim moment: „Azi punem punct”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3