Donaris 930 x 122

mesaj

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

MIRCEA DRĂGHICI, MESAJ DE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE

Deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici, chestor al Camerei, adresează un mesaj cu ocazia sărbătoririi azi a zilei Unirii Principatelor Române.

Citiți și: Luminița Paul, șefa ambulanței Argeș: „Testăm ziua și noaptea!”

„Sărbătorim astăzi 155 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Denumită și Mica Unire, acest moment istoric a pus bazele transformării statului român într-un stat modern, cu principii de organizare occidentale. Constituirea primului Parlament unic, adoptarea primei Constituții românești, unificarea armatelor, înființarea Băncii Naționale a României și a CEC-ului, organizarea învățământului național general și obligatoriu, crearea Universității din București sau înfăptuirea reformei agrare sunt câteva dintre măsurile care au fost luate după unirea Moldovei cu Ţara Românească.

Aceste evenimente istorice sunt prilej de rememorare a luptei pe care predecesorii noștri au purtat-o pentru idealuri înalte, dar, totodată, astfel de momente conturează contextul favorabil pentru a înțelege că în etapele dificile pe care le întâmpină o națiune principii precum solidaritatea și unitatea reprezintă cheia pentru a continua drumul dezvoltării durabile și al modernizării instituționale a oricărui stat. La mulți ani, dragi români!”, acesta este mesajul parlamentarului argeșean.

Citiți și: Primarul Dan Stroe, mesaj special pentru locuitorii din Bradu

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441