Donaris 930 x 122

pitesti 4 for you

Studenti_in_amfiteatru

STUDENȚII DE LA UNIVERSITĂȚILE PITEȘTENE, BIG BROTHER PENTRU ELEVI

La sfârșitul anului trecut prefectul de Argeș, Cristian Soare, anunța un proiect inedit destinat elevilor de gimnaziu și de liceu cu rezultate bune la învățătură, dar săraci. Iată că proiectul, intitulat „4 for you!” („4 pentru tine!”) și care are ca punct terminus luna iunie a acestui an, prinde contur.

Citiți și: Pitești. Se poate! Măsură de ultim moment 

Titulatura este dată de numărul instituțiilor publice care participă. Alături de Prefectură, în proiect sunt implicate cele două universități din Pitești (cea de stat și „Constantin Brâncoveanu” – particulară) și Inspectoratul Școlar. Beneficiari ai proiectului, pe care noi l-am numit „Big Brother” („Fratele mai mare”), vor fi 10 elevi de clasa a VIII-a și alți 10 de clasa a X-a. Fiecare dintre ei va intra sub „tutela” a câte unui student de la cele două universități. Primii 10 vor fi sprijiniți să acceadă la licee de renume din Argeș, iar ceilalți 10 să ajungă la facultate.

Elevii vor fi ajutați de studenți în pregătirea examenului de capacitate și, respectiv, de bacalaureat. Se vor implica, însă, și profesori universitari sau, după caz, de liceu. Pe lângă meditațiile gratuite, cei 10 elevi de liceu vor participa la cursuri ale universităților menționate și la sesiuni științifice studențești. De asemenea, alături de studenți elevii de gimnaziu și de liceu vor fi prezenți la piese de teatru la „Alexandru Davila”, la concerte la Filarmonica Pitești sau vor vizita Muzeul Județean, Centrul Cultural „Brătianu” de la Vila Florica din orașul Ștefănești ori grădina zoologică. Elevii și studenții care vor face parte din proiect urmează să fie desemnați de Inspectoratul Școlar și, respectiv, de cele două universități. Evident că acțiunea va avea loc cu acordul tinerilor.

Citiți și: ABSOLVENTĂ A PROGRAMULUI UPIT LIMBI MODERNE APLICATE, PE PODIUMUL CONCURSULUI NAȚIONAL MOT À MONDE

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3