Donaris 930 x 122

arhiepiscopia argeşului şi muscelului

Surpriză de proporții! Cine a ajuns după gratii la Mioveni

Surpriză de proporții! Cine a ajuns după gratii la Mioveni

Citiți și: Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

Deținuții Penitenciarului Mioveni au fost surprinși ieri să audă cine a trecut pragul locului lor de detenție.

O personalitate cunoscută în urma aparițiilor TV și pe rețelele de sociale. Vestea s-a răspândit cu iuțeala fulgerului dintr-o secție într-alta.

Citiți și: Ce se întâmplă la penitenciar este neașteptat!

Invitat de calibru

Subcomisarul de Poliție penitenciară Patric Ghebaru, director al Penitenciarului Mioveni, a făcut o surpriză tuturor subordonaților. L-a invitat să susțină o conferință pe preotul prof. univ. dr. Constantin Necula.

Cadru universitar al Facultății de Teologie din Sibiu, slujitorul altarului este, după Patriarhul Daniel, probabil, cel mai mediatizat reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române.

Surpriză de proporții! Cine a ajuns după gratii la Mioveni

Interes enorm

Această întâlnire s-a desfășurat într-un cadru restrâns datorită spațiului insuficient.

Însă interesul a fost enorm, aproximativ 250 de persoane având privilegiul să îl vadă de aproape și, mai ales, să îl asculte. Atât cadre cât deținuți.

Distinsul teolog a vorbit pe teme actuale legate de mesajul lui Hristos în lume, rolul Bisericii strămoșești, tendințele și pericolele vremurilor pe care le trăim.

Binecuvântare

Din partea arhiepisciopiei Argeșului și Muscelului a fost prezent părintele consilier eparhial Andrei Diaconescu, paroh al Catedralei ,,Sf. Ap. Petru și Pavel” din Mioveni. Întreaga acțiune s-a desfășurat cu binecuvântarea Arhiepiscopului Calinic Argeșeanul.

Regal de spiritualitate

Istoricul Ștefan Dumitrache de la Curtea de Argeș, părintele Paul Stănescu de la biserica Mavrodolu din Pitești, alte câteva persoane publice dar și cei care au format auditoriul, au avut posibilitatea să îi pună întrebări invitatului.

A fost un regal de spiritualitate cum numai părintele Constantin Necula reușește să creeze pe oriunde trece. Oaspetele a mulțumit pentru invitație, a urat cele cuvenite în preajma sărbătorilor și a binecuvântat adunarea.

Lacrimi

Cel mai impresionant moment a fost cel în care părintele Constantin Necula a plecat din sală pentru a ajunge la poartă.

Mulți dintre cei care își ispășesc pedepsele și care asistaseră la conferință au privit spășiți spre camerele lor.

Cuvintele oaspetelui le-a mers la inimă însă, dincolo de frumusețea lor, realitatea lor e crudă.

S-au întors la locul în care numără orele, zilele, anii…

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90